clear sky
27°C
27.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0936
usd
105.0544
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

САВО МИЛОШЕВИЋ СЕ ВРАЋА У ПАРТИЗАН Након пет година поново предводи црно-беле

27.09.2024. 09:20 09:41
Пише:
1
Фото: НФСБиХ

Било је неколико кандидата, а онда је спортски директор Ивица Илиев сабрао два и два и присетио се периода када је Партизан играо можда и најлепши фудбал у претходних 20-так година, оформио моћан тим и био конкурентан и на европској сцени, па логика сама по себи одрадила све остало - Саво Милошевић је тај, објавиле су у четвртак увече касно Вечерње новости, а потврђено је и Телеграфу!

После одласка Александра Станојевића, некада сјајни нападач, потом и тренер црно-белих враћа се у Хумску после пет година да покуша да оживи посрнулог великана и потписаће уговор на две године.

Интересантно, те 2020. године Милошевића је на клупи заменио управо Станојевић, а сада се догодило обрнуто и то на иницијативу Ивице Илиева који је и тада био спортски директор.

Размишљали су црно-бели после одлуке Станојевића о привременим решењима док се не нађе коначно, али како је талас промена јутро после дербија захватио Хумску избацујући из шина шефа струке, па и директора Омладинске школе, а у блиској перспективи и актуелног председника, одлучено је да Милошевић ипак буде неко ко би био део плана на дуже стазе.

Тим пре што је 2019. у пролеће преузео екипу у сличном стању од Зорана Мирковића, који се како је знао и умео борио са мањком квалитета, а онда је истога лета направио рез од десет имена који је у тренутку заличио као хазардерски потез, а онда се претворио у Партизан који су сви заволели.

Милошевић је имао тада слуха за "изгнаника" Сејдубу Суму, кога је вратио у тим и промовисао у једног од лидера, ангажовани су Умар Садик, Бибарс Natho, затим и Такума Асано, промовисани клинци Стахиња Павловић и Филип Стевановић, уз Стојковића, Тошића, Милетића, Урошевића и Зд‌јелара, који су већ били део екипе, а црно-бели су тада играли за око и душу навијача.

Имали су вероватно најбољи тим у лиги, иако због познатих околности нису били konkurenttni за титулу, али су зато били редовни победници у вечитим дербијима, сјајни у квалификацијама и групној фази Лиге Европе, а успешно су продавали своје "производе" у вишемилионским трансферима, зарадивши у првом "цугу" од Павловића, Стевановића и Садика укупно 26.000.000 евра.

То је веровато и навело Илиева да у току дана елиминише преостала четири кандидата и остави Милошевића као прву и једину опцију, а вечерашњи састанак је донео и дефинитивно "да" тренера.

Поред црно-белих, које је напустио после годину и по дана спектакуларним волејном микрофона на коме често нема тона са Партизанових утакмица, Милошевић је још радио у Олимпији из Љубљане, као и selekkciji Босне и Херцеговине.

Некадашњи полазник школе, потом првотимац и тренер црно-белих ће данас потписати уговор, а са послом креће у уторак 1. октобра после утакмице против Младости из Лучана.

Извор:
Дневник, Телеграф
Аутор:
Пошаљите коментар
САВО МИЛОШЕВИЋ ПРОГОВОРИО О РАСТАНКУ СА БИХ: На клупи ће га наследити Сергеј Барбарез

САВО МИЛОШЕВИЋ ПРОГОВОРИО О РАСТАНКУ СА БИХ: На клупи ће га наследити Сергеј Барбарез

19.04.2024. 17:03 17:07
ПАРТИЗАН ДОНЕО ОДЛУКУ Ево ко МЕЊА СТАНОЈЕВИЋА!
Stanojević

ПАРТИЗАН ДОНЕО ОДЛУКУ Ево ко МЕЊА СТАНОЈЕВИЋА!

26.09.2024. 20:16 20:25
ИВИЦА ИЛИЕВ НИЈЕ ШТЕДЕО РЕЧИ: Партизан мора да се ресетује, ово је можда најлошији тим клуба у последњих 30, 40 година
Ivica Iliev

ИВИЦА ИЛИЕВ НИЈЕ ШТЕДЕО РЕЧИ: Партизан мора да се ресетује, ово је можда најлошији тим клуба у последњих 30, 40 година

24.09.2024. 09:23 12:14
ЉАЈИЋ СЕ ВРАЋА У ПАРТИЗАН? Једна за другом промена у редовима црно-белих
партизан

ЉАЈИЋ СЕ ВРАЋА У ПАРТИЗАН? Једна за другом промена у редовима црно-белих

Пораз од Црвене звезде на свом терену од 4:0 у деветом колу Суперлиге Србије донео је одмах много промена у ФК Партизан.
24.09.2024. 16:39 17:07