Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SAVO MILOŠEVIĆ SE VRAĆA U PARTIZAN Nakon pet godina ponovo predvodi crno-bele

27.09.2024. 09:20 09:41
Piše:
1
Foto: NFSBiH

Bilo je nekoliko kandidata, a onda je sportski direktor Ivica Iliev sabrao dva i dva i prisetio se perioda kada je Partizan igrao možda i najlepši fudbal u prethodnih 20-tak godina, oformio moćan tim i bio konkurentan i na evropskoj sceni, pa logika sama po sebi odradila sve ostalo - Savo Milošević je taj, objavile su u četvrtak uveče kasno Večernje novosti, a potvrđeno je i Telegrafu!

Posle odlaska Aleksandra Stanojevića, nekada sjajni napadač, potom i trener crno-belih vraća se u Humsku posle pet godina da pokuša da oživi posrnulog velikana i potpisaće ugovor na dve godine.

Interesantno, te 2020. godine Miloševića je na klupi zamenio upravo Stanojević, a sada se dogodilo obrnuto i to na inicijativu Ivice Ilieva koji je i tada bio sportski direktor.

Razmišljali su crno-beli posle odluke Stanojevića o privremenim rešenjima dok se ne nađe konačno, ali kako je talas promena jutro posle derbija zahvatio Humsku izbacujući iz šina šefa struke, pa i direktora Omladinske škole, a u bliskoj perspektivi i aktuelnog predsednika, odlučeno je da Milošević ipak bude neko ko bi bio deo plana na duže staze.

Tim pre što je 2019. u proleće preuzeo ekipu u sličnom stanju od Zorana Mirkovića, koji se kako je znao i umeo borio sa manjkom kvaliteta, a onda je istoga leta napravio rez od deset imena koji je u trenutku zaličio kao hazarderski potez, a onda se pretvorio u Partizan koji su svi zavoleli.

Milošević je imao tada sluha za "izgnanika" Sejdubu Sumu, koga je vratio u tim i promovisao u jednog od lidera, angažovani su Umar Sadik, Bibars Natho, zatim i Takuma Asano, promovisani klinci Stahinja Pavlović i Filip Stevanović, uz Stojkovića, Tošića, Miletića, Uroševića i Zd‌jelara, koji su već bili deo ekipe, a crno-beli su tada igrali za oko i dušu navijača.

Imali su verovatno najbolji tim u ligi, iako zbog poznatih okolnosti nisu bili konkurenttni za titulu, ali su zato bili redovni pobednici u večitim derbijima, sjajni u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige Evrope, a uspešno su prodavali svoje "proizvode" u višemilionskim transferima, zaradivši u prvom "cugu" od Pavlovića, Stevanovića i Sadika ukupno 26.000.000 evra.

To je verovato i navelo Ilieva da u toku dana eliminiše preostala četiri kandidata i ostavi Miloševića kao prvu i jedinu opciju, a večerašnji sastanak je doneo i definitivno "da" trenera.

Pored crno-belih, koje je napustio posle godinu i po dana spektakularnim volejnom mikrofona na kome često nema tona sa Partizanovih utakmica, Milošević je još radio u Olimpiji iz Ljubljane, kao i selekkciji Bosne i Hercegovine.

Nekadašnji polaznik škole, potom prvotimac i trener crno-belih će danas potpisati ugovor, a sa poslom kreće u utorak 1. oktobra posle utakmice protiv Mladosti iz Lučana.

Izvor:
Dnevnik, Telegraf
Autor:
Pošaljite komentar
SAVO MILOŠEVIĆ PROGOVORIO O RASTANKU SA BIH: Na klupi će ga naslediti Sergej Barbarez

SAVO MILOŠEVIĆ PROGOVORIO O RASTANKU SA BIH: Na klupi će ga naslediti Sergej Barbarez

19.04.2024. 17:03 17:07
PARTIZAN DONEO ODLUKU Evo ko MENJA STANOJEVIĆA!
Stanojević

PARTIZAN DONEO ODLUKU Evo ko MENJA STANOJEVIĆA!

26.09.2024. 20:16 20:25
IVICA ILIEV NIJE ŠTEDEO REČI: Partizan mora da se resetuje, ovo je možda najlošiji tim kluba u poslednjih 30, 40 godina
Ivica Iliev

IVICA ILIEV NIJE ŠTEDEO REČI: Partizan mora da se resetuje, ovo je možda najlošiji tim kluba u poslednjih 30, 40 godina

24.09.2024. 09:23 12:14
LJAJIĆ SE VRAĆA U PARTIZAN? Jedna za drugom promena u redovima crno-belih
партизан

LJAJIĆ SE VRAĆA U PARTIZAN? Jedna za drugom promena u redovima crno-belih

Poraz od Crvene zvezde na svom terenu od 4:0 u devetom kolu Superlige Srbije doneo je odmah mnogo promena u FK Partizan.
24.09.2024. 16:39 17:07