scattered clouds
11°C
05.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕВЕРОВАНТА ПРИЧА ОКТОМАМЕ

(ВИДЕО/ФОТО) РОДИЛА 8 ЗДРАВИХ БЕБА ОДЈЕДНОМ Ушла је у историју ЕВО КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДАЈУ ЊЕНА ДЕЦА Недавно су напунили 15 година

26.09.2024. 18:31 18:50
Пише:
мама
Фото: youtube prinstcrin

Нађа је прва жена у историји која је од‌једном родила осморке и то све живорођене. Њен пут био је изузетно захтеван, а ево где је данас.

Натали (рођена као Нађа) "Октомама" Сулеман, постала је позната широм света 2009. године када је родила прве осморке у историји које су све живорођене.

Сулеман је већ била мајка шесторо деце, пре него што је на свет донела осморке.

У тренутку када су се осморке родиле, Сулеманова је била незапослена и убрзо се упустила у различите послове како би издржавала своју породицу од 15 чланова. Међу тим пословима били су голишаво сликање, снимање порнографије, боксовање, па чак и покушај да заштити ауторска права на надимак "Октомама."

Повукла се из јавности 2013. године, нешто што је, како је изјавила, желела још од тренутка када је постала позната.

Рођена у Фулертону у Калифорнији, 11. јула 1975. године, Сулеманова је постала прва особа у историји која је родила осморке које су све преживеле.

Већ као самохрана мајка шесторо деце, Сулеманова је 26. јануара 2009. родила осморке и убрзо постала стална тема таблоида и телевизијских емисија. Међутим, она тврди да особа позната као "Октомама" није права слика ње саме.

Године 2008, доктор Мајкл Камрава, специјалиста за плодност који је претходно помогао Сулемановој да добије претходну децу путем вантелесне оплодње, имплантирао јој је 12 ембриона истовремено.

 

Од тог броја, осам је резултирало рођењем живих беба. Према извештајима, чак 46 лекара и медицинских сестара било је укључено у царски рез који је изведен када је Сулеман почела да се порађа у 31. недељи трудноће.

Сулеманова је за "Њујорк тајмс" изјавила да је желела да има близанце, а не осморке. Тврдила је да ју је Камрава довео у заблуду док је Сулеманова била под утицајем лекова и рекао јој да су првих шест ембриона изгубљени, па је имплантирао још шест.

Камрава је, према речима једног пријатеља, само испуњавао њене жеље и негирао да је дошло до било каквог обмањивања.

У јуну 2011. године, Камрави је одузета лекарска дозвола због "грубе немарности" у Сулеманином случају, као и у случајевима још две пацијенткиње, према извештају агенције Ројтерс.

Отац Сулеманиних четрнаесторо деце, укључујући осморке, био је донатор сперме чији идентитет никада није откривен.

Осморке су 26. јануара 2024. године прославиле свој 15. рођендан.

 

"Срећан 15. рођендан Ноа, Малија, Исаија, Нарија, Џеремаја, Џонах, Џосајах и Макаја! Поносна сам на дивне младе људе у које израстате!" написала је на Инстаграму. "Останите верни себи, скромни, љубазни и искрени. Неизмерно сам захвална на вашој љубави и благословена што вас имам у свом животу. Волим вас."

Где је сада Октомама?

Данас се Сулеманова углавном држи подаље од јавности. Она и њених четрнаесторо деце живе у округу Оранж у Калифорнији, у трособном стану заједно са својим мачкама Пенелопи и Мими.

Већину времена проводи код куће са децом, која помажу у кувању веганских оброка и обављању кућних послова, а додатно се брине о свом сину Ејдену, који је особа са инвалидитетом. Такође, редовно вежба.

Сулеманова се бави физичком активношћу како би ублажила стрес и хронични бол, па тако три до четири пута недељно диже тегове, а четири до пет пута недељно ради кардио вежбе.

"Наши животи дословно се врте око Бога, хране и фитнеса", написала је на Инстаграму 2022. године. "Управо тим редоследом."

Године 2021. је на Инстаграму написала да ради на књизи о својим искуствима, али датум њеног објављивања још није познат.

Сулеманова је срећна што сада води мирнији живот.

"Као 'Октомама,' била сам ходајући мртвац. Када сам се вратила својим коренима, својој професији помагања и својој деци, борили смо се финансијски, али то није било важно," рекла је она давно за медије. "Никада се нисам осећала тако слободно и срећно у свом животу."

У септембру 2024. године, Сулеманова је поделила да је постала бака по први пут. Иако није открила који син је у питању, навела је да је један од њих добио своје прво дете.

Извор:
Стил.Курир.рс
Аутор:
Пошаљите коментар
ТРУДНА унука покојног глумца БАТЕ ЖИВОЈИНОВИЋА: ДИНА очекује БЛИЗАНЦЕ, а откривено и КОГ СУ ПОЛА

ТРУДНА унука покојног глумца БАТЕ ЖИВОЈИНОВИЋА: ДИНА очекује БЛИЗАНЦЕ, а откривено и КОГ СУ ПОЛА

08.05.2024. 12:43 12:49
ПЕТОЧЛАНА ПОРОДИЦА из Конака ЧЕКА ПРИНОВЕ: Прво добили дечака, па близнакиње, а сад СТИЖУ ТРОЈКЕ

ПЕТОЧЛАНА ПОРОДИЦА из Конака ЧЕКА ПРИНОВЕ: Прво добили дечака, па близнакиње, а сад СТИЖУ ТРОЈКЕ

13.07.2024. 10:19 10:37
ВРШАЦ БОГАТИЈИ ЗА ЛЕПЕ ТРОЈКЕ ЈОВАНОВИЋА Град уручио пригодне поклоне Вуку, Дуњи и Јани

ВРШАЦ БОГАТИЈИ ЗА ЛЕПЕ ТРОЈКЕ ЈОВАНОВИЋА Град уручио пригодне поклоне Вуку, Дуњи и Јани

22.06.2024. 10:06 10:12