overcast clouds
22°C
24.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0717
usd
104.8278
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

У НОВОМ САДУ ЦЕНЕ КВАДРАТА ОДОШЕ У НЕБО "Осмех" мења навике НОВОСАЂАНИ СТАНОВЕ ПАЗАРЕ У ИРИГУ, ЗРЕЊАНИНУ...

24.09.2024. 07:16 10:49
Пише:
a
Извор: Дневник

Станови у Новом Саду доступни су по цени од 1.400 до више од 3.000 евра по квадрату, а познаваоци прилика кажу да у последење време суграђни повољније некретнине купују у Зрењанину, Иригу и другим градовима који гравитирају ка брзој саобраћајници „Осмех” и Фрушкогорском коридору.

Према подацима Републичког геодетског завода, у Новом Саду је просечна цена староградње пала за целих пет евра, те је, уместо 1.895 евра лане, ове године била 1.890 евра. С друге стране, цена новоградње је, у просеку, већа за 240 евра јер се са 1.690 попела на 1.930 евра

Такође, 10 одсто продатих станова у Новом Саду у староградњи продато је по просечној цени већој од 2.610 евра, а у староградњи десет посто станова достигло је цену већу од 2.530 евра.

а
Извор: Дневник

Према речима председника синдиката грађевинарства Војводине Јосипа Модића, станова је у Новом Саду у изградњи било доступно и по цени од 1.400 евра, док су они у центру града најтраженији и њихова цена прелази 3.000 евра за квадрат. 

- Локације које су атрактивне су и даље центар Новог Сада, мада није реткост да се Новосађани одлучују да купују станове у Срему који су уз Фрушкогорски коридор и брзу саобраћајницу „Осмех” у другим градовима Војводине. Цене квадрата у неким од градова су ниже од 1.000 евра, а биће све мање времена потребно да се дође до Новог Сада, при том у тим градовима мање су гужве. Све су то разлози што се породице одлучују за такав потез – каже Модић. 

У односу на прошлу годину, по речима Модића, у Новом Саду је издато пет одсто више дозвола за градњу, што најављује отварање нових градилишта. 

- У Алибеговцу је већ у понуди 220 станова чија се изградња очекује у скоријем периоду. На Мишелуку ће највероватније од Нове године кренути градња нових станова – казао је Модић. 

Велики број празних станова у Новом Саду?!

Према речима познавалаца тржишта некретнина, у Новом Саду има доста празних станова, који су заправо сигурна инвестиција.

- Реч је о бизнисменима који су желели да уложе новац у некретнину и користе стан неколико дана годишње или га уопште не користе нити желе да се баве издавањем. Битно им је само да уложе финансије који су зарадили, а улагање у некретнине им је сигурније од чувања новца у банкама. Неки и тргују некретнинама па на тај начин зарађују, јер цена некретнине је у константном порасту. Због тога постоји немали број станова у којима нико не живи – сазнајемо од добро обавештеног извора из области трговине некретнинама.

а
Извор: Дневник

Агенти за некретнине кажу да је након блажег затишја на тржишту дошло до пораста продаје станова, а да су цене различите и зависе од локације, квадратуре, опремљености и тако даље. Најтраженији станови су они до 50 квадрата. 

- Мањи пораст продаје станова након годишњих одмора у овом периоду је очекиван. Цене су за нијасну више. Центар града је најскупљи па ту квадрат прелази 2.500 евра, а рубне локације су доступне и за 1.400, па навише. Телеп је у последње време изузетно тражена локације јер квдрат још увек  није толико скуп, а релативно је близу свега оног што је потребно за живот – рекао је Данча Слалов, директор „Статус некретнина” за „Дневник”.     

а
Извор: Дневник

Када је реч о старогардњи, ситуација је таква да власници држе високе цене јер желе, према речима Слалова, да купе нови и већи стан, те је због тога и ова врста некретнине постала веома неприступачна обичној новосадској породици. Подаци показују да је квадрат старијег стана продат и за 2.610 евра. 

Оглашене цене су различите, па тако стан на Кеју у Новом Саду од 48 квадрата кошта 126.000 евра, а за онај на Детелинари од 97 квадрата је потребно 197.960 евра. Стан од 29 квадрата на Булевару Европе кошта близу 85.000 евра, 55 квадрата на Новом насељу 100.000 евра, а на Телепу 49 квадрата кошта 75.000 евра. 

С. Аничић Илић

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ЦЕНЕ НЕКРЕТНИНА ОПЕТ РАСТУ Просечна цена станова новоградње у првој половини године 215.481 динара по квадрату ЕВО ГДЕ СУ НАЈСКУПЉИ, А ГДЕ НАЈЈЕФТИНИЈИ

ЦЕНЕ НЕКРЕТНИНА ОПЕТ РАСТУ Просечна цена станова новоградње у првој половини године 215.481 динара по квадрату ЕВО ГДЕ СУ НАЈСКУПЉИ, А ГДЕ НАЈЈЕФТИНИЈИ

16.09.2024. 12:44 12:46
ЦЕНЕ СТАНОВА И ДАЉЕ РАСТУ! У Новом Саду стара градња пала за пет евра, а нови квадрати скочили за целих 240 евра У ПРОСЕКУ КОШТА ЧАК ОВОЛИКО

ТРЖИШТЕ НЕКРЕТНИНА И ДАЉЕ НИЈЕ ЗА СВАКОГА

нови сад

ЦЕНЕ СТАНОВА И ДАЉЕ РАСТУ! У Новом Саду стара градња пала за пет евра, а нови квадрати скочили за целих 240 евра У ПРОСЕКУ КОШТА ЧАК ОВОЛИКО

17.09.2024. 08:50 11:29
ДА ЛИ ЈЕ „СТАН НА ДАН“ ЗАВРШИО У СРБИЈИ? Многи градови укидају ОВУ ВРСТУ ТУРИЗМА, ДА ЛИ СМО И МИ НА СПИСКУ
stan

ДА ЛИ ЈЕ „СТАН НА ДАН“ ЗАВРШИО У СРБИЈИ? Многи градови укидају ОВУ ВРСТУ ТУРИЗМА, ДА ЛИ СМО И МИ НА СПИСКУ

У многим европским градовима већ је забрањено краткорочно издавање станова, неки тек планирају, а хрватски Сабор у четвртак расправља о том предлогу. Каква правила важе за наше станодавце који издају стан на дан?
24.09.2024. 08:25 08:30