clear sky
17°C
23.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0717
usd
104.8278
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОБНОВИТЕ СТРАСТ

СЕКС У ЗРЕЛИМ ГОДИНАМА Ово је пет најбољих поза за парове у педесетим; ИНТИМНИ ОДНОСИ смањују ризик од многих болести

23.09.2024. 17:44 18:03
Пише:
педесете
Извор: pixabay/ilustracija

Током времена, наше тело се мења – постаје дебље, мање еластично, уморније… Време је да сексуални живот прилагодимо променама. Ово су најбоље позе за парове у педесетим.

Како старите, нека стања или лекови могу умањити ваш сексуални нагон и перформансе. Али немојте мислити да ако сте напунили 50 година, морате да се задовољите сексуалним животом који вас не испуњава. Још увек можете да уживате у сексу – само ћете можда морати да уложите мало више размишљања и планирања него када сте били млађи. Али, исплатиће вам се – чак и здравствено.

Секс у педесетим побољшава здравље

То што се ваше тело променило, што није затегнуто као у двадесетим или су поједини покрети болни, не значи да треба да се одрекнете здравог сексуалног живота. Редовни полни односи у педесетим могу побољшати ваше ментално и физичко здравље.

педесете
Извор: pixabay/ilustracija

Између осталог, научна истраживања су доказала да сексуална активност и за жене и за мушкарце у овим годинама, доприноси снижењу крвног притиска и јачању имуног система. Код мушкараца, секс у педесетим смањује ризик од рака простате. Десетогодишња студија је открила да жене које су имале секс најмање једном недељно имају 28 одсто мање шансе да доживе симптоме менопаузе.

Ако смо вас убедили да не треба да дигнете руке од своје интиме иако сте у андро или менопаузи, време је да пронађемо најбоље сексуалне позе за парове у педесетим. Оне, у којима вам је гарантован ужитак.

Најбоље позе за парове у педесетим:

Каубојка – жена горе

На првом месту је жена одгоре. Сексолози сматрају да женама у педесетим ова поза одговара јер контролишу дубину пенетрације и темпо односа. Оваква контрола може помоћи да се ублажи нека нелагодност коју жена може да осети док пролази кроз менопаузу. У менопаузи ниво естрогена опада, вагина је мање еластична и сувља, а то може да допринесе нелагодностима.

педесете
Извор: pixabay/ilustracija

Мисионарска поза уз подршку

Додатна подршка не звучи баш сексипилно, али гарантовано повећава задовољство код парова у педесетим. Ако имате проблеме са боловима у леђима, ако имате ишијас, или сте само мање еластични него у двадесетим – ова подршка ће значити битну разлику. Све што треба да урадите јесте да поставите јастук испод лумбалног дела кичме.

Doggy као спас за проблеме са простатом

Поза „отпозади“ или doggy може да користи мушкарцима који имају проблема са простатом или имају мекшу ерекцију. Јако је важно да будете у удобном положају и пози која вас узбуђује како бисте одржали ерекцију. Продужите предигру колико год је потребно да постигнете жељени степен узбуђења.

Кашика је једна од најбољих поза за секс у педесетим

Ако обоје лежите на боку, то може помоћи у контроли дубине пенетрације. А већ смо написали да је за жене у зрелим годинама ово од врхунске важности. Такође, ако имате болове у коленима или тениски лакат, ова поза ће бити спас – не оптерећује ниједан зглоб.

Најбоља поза за парове у педесетим: Столица

У положају столице, мушкарац седи, а жена му седи у крилу лицем окренута према њему. Да би вам било удобно јако је важно да ногама додирујете земљу. Ово је поза која чува леђа, па нећете осетити бол.

Извор:
Еспресо/Лепота и здравље/Хана Дунђеров/пренела:Б.С.
Аутор:
Пошаљите коментар
ОВО ЋЕ ШОКИРАТИ ЖЕНЕ! Ево колико према мушкарцима траје идеалан секс

ОВО ЋЕ ШОКИРАТИ ЖЕНЕ! Ево колико према мушкарцима траје идеалан секс

05.09.2024. 16:46 16:55
ОВИХ ПЕТ НАМИРНИЦА ПОВЕЋАВАЈУ СЕКСУАЛНИ НАГОН Пета је крајње интересантна, али користи се само помало
јабуке и секс

ОВИХ ПЕТ НАМИРНИЦА ПОВЕЋАВАЈУ СЕКСУАЛНИ НАГОН Пета је крајње интересантна, али користи се само помало

11.09.2024. 16:28 16:39