ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ, АЛИ НА МАЂАРСКИ НАЧИН Ово је рецепт који ће вас одушевити
Пуњене паприке су омиљено традиционално јело на нашим просторима.
Свака мајка и бака има свој рецепт уз који увек испадну савршено било се да се праве од свеже или суве паприке. Иако се чини да је једноставно напунити паприке месом и пиринчем, постоје неки трикови и кораци којих се треба држати како би испале савршене баш сваки пут.
Прва ствар коју можете „надоградити“ је сос у којем се кувају. Уместо да му додајете воду, користите темељац или вишак бистре супе од меса и поврћа. Осим тога, насецкајте мало сланине на коцкице, испржите и додајте у сос.
Ако сте љубитељ љуте хране, слободно можете додати и мало љуте папричице. Сви ови додаци даће посебну арому и паприке ће бити још укусније.
Како преноси „Пункуфер“, мађарски кувари саветују и да сачувате мало сланине за надев и помешате је са смесом меса и пиринча.
Још један супер додатак који ће дати мало другачији укус је уље или намаз са аромом белог лука – додајте једну кашичицу у надев.