КАДА ПРАВИТЕ ПАЛАЧИНКЕ Избегните грешке, због којих нису мекане и ваздушасте већ жилаве
14.09.2024.
15:52
15:56
Коментари (0)
Прављење палачинки делује једноставно, али није баш тако, треба избегавати неке потезе да би биле „пуфнасте“ текстуре
1. Превише мешате
Не треба превише да мешате смесу да се не би развио глутен и тесто постало еластично. На тај начин ће палачинке да испадну гумене.
2. Немате стрпљења
Оставите тесто за палачинке да одстоји бар пола сата прекривено, пре припреме.
3. Хладан тигањ или недовољно загрејан
Ако добро не загрејете тигањ, тесто ће да се разлије и упије уље.
4. Окрећете палачинке пре времена
Стрпите се пре него што окренете палачинку све док са доње стране не поприме лепу златну боју. А превртање радите посебно пажљиво ако правите америчке палачинке, да се не би испувале и изгубиле "пуфнасту" текстуру.
АЛО/ Трпеза