Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КАДА ПРАВИТЕ ПАЛАЧИНКЕ Избегните грешке, због којих нису мекане и ваздушасте већ жилаве

14.09.2024. 15:52 15:56
Пише:
палачинке
Фото: youtube prinstcrin/ Najbolji domaći recepti

Прављење палачинки делује једноставно, али није баш тако, треба избегавати неке потезе да би биле „пуфнасте“ текстуре 

1. Превише мешате

Не треба превише да мешате смесу да се не би развио глутен и тесто постало еластично. На тај начин ће палачинке да испадну гумене.

2. Немате стрпљења

Оставите тесто за палачинке да одстоји бар пола сата прекривено, пре припреме. 

3. Хладан тигањ или недовољно загрејан

Ако добро не загрејете тигањ, тесто ће да се разлије и упије уље. 

4. Окрећете палачинке пре времена

Стрпите се пре него што окренете палачинку све док са доње стране не поприме лепу златну боју. А превртање радите посебно пажљиво ако правите америчке палачинке, да се не би испувале и изгубиле "пуфнасту" текстуру.

АЛО/ Трпеза

Извор:
ALO/ Trpeza
Пише:
Пошаљите коментар
ДА ЛИ СТЕ ВЕЋ ПРОБАЛИ? Палачинке са орасима, па још и запечене; ПРЕЛИВ даје лепоту изгледу (ВИДЕО)

Слатки рецепт

палачинке

ДА ЛИ СТЕ ВЕЋ ПРОБАЛИ? Палачинке са орасима, па још и запечене; ПРЕЛИВ даје лепоту изгледу (ВИДЕО)

11.09.2024. 16:36 16:45