Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KADA PRAVITE PALAČINKE Izbegnite greške, zbog kojih nisu mekane i vazdušaste već žilave

14.09.2024. 15:52 15:56
Piše:
палачинке
Foto: youtube prinstcrin/ Najbolji domaći recepti

Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali nije baš tako, treba izbegavati neke poteze da bi bile „pufnaste“ teksture 

1. Previše mešate

Ne treba previše da mešate smesu da se ne bi razvio gluten i testo postalo elastično. Na taj način će palačinke da ispadnu gumene.

2. Nemate strpljenja

Ostavite testo za palačinke da odstoji bar pola sata prekriveno, pre pripreme. 

3. Hladan tiganj ili nedovoljno zagrejan

Ako dobro ne zagrejete tiganj, testo će da se razlije i upije ulje. 

4. Okrećete palačinke pre vremena

Strpite se pre nego što okrenete palačinku sve dok sa donje strane ne poprime lepu zlatnu boju. A prevrtanje radite posebno pažljivo ako pravite američke palačinke, da se ne bi ispuvale i izgubile "pufnastu" teksturu.

ALO/ Trpeza

Izvor:
ALO/ Trpeza
Piše:
Pošaljite komentar
DA LI STE VEĆ PROBALI? Palačinke sa orasima, pa još i zapečene; PRELIV daje lepotu izgledu (VIDEO)

Slatki recept

палачинке

DA LI STE VEĆ PROBALI? Palačinke sa orasima, pa još i zapečene; PRELIV daje lepotu izgledu (VIDEO)

11.09.2024. 16:36 16:45