KADA PRAVITE PALAČINKE Izbegnite greške, zbog kojih nisu mekane i vazdušaste već žilave
14.09.2024.
15:52
15:56
Komentari (0)
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali nije baš tako, treba izbegavati neke poteze da bi bile „pufnaste“ teksture
1. Previše mešate
Ne treba previše da mešate smesu da se ne bi razvio gluten i testo postalo elastično. Na taj način će palačinke da ispadnu gumene.
2. Nemate strpljenja
Ostavite testo za palačinke da odstoji bar pola sata prekriveno, pre pripreme.
3. Hladan tiganj ili nedovoljno zagrejan
Ako dobro ne zagrejete tiganj, testo će da se razlije i upije ulje.
4. Okrećete palačinke pre vremena
Strpite se pre nego što okrenete palačinku sve dok sa donje strane ne poprime lepu zlatnu boju. A prevrtanje radite posebno pažljivo ako pravite američke palačinke, da se ne bi ispuvale i izgubile "pufnastu" teksturu.
ALO/ Trpeza