Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДОМАЋИ КОЛАЧ СА БРЕСКВАМА Сочан, преукусан, а прави се брзо и лако

08.09.2024. 12:54 13:08
Пише:
e
Фото: pixabay.com

Овај колач се прави врло лако и успева чак и почетницима у кухињи.

За једноставан домаћи колач са бресквама није вам потребно много састојака и времена.

Састојци:

1 шољица брашна

1 овсених пахуљица

1 кашичица прашка за пециво

1 већа бресква, исечена на коцкице

1 шака сувог грожђа, потопљена у руму

1 шоља јогурта

1/2 шоље уља

корица лимуна по жељи

Припрема:

У чинији умутити јаја додати овсене пахуљице, брашно са прашком  за пециво, као и сецкане брескве.

Све промешати па додати шећер по жељи, суво грожђе, јогурт, уље и по жељи корицу лимуна. 

Овако добијено тесто можете пећи као мафине, у рерни или као вафле, на посебном апарату за вафле.

Ако их печете као вафле добићете хрскав колач са фином корицом и сочном средином.

Дневник.рс/ Информер.рс

 

Извор:
Dnevnik.rs
Пише:
Пошаљите коментар