DOMAĆI KOLAČ SA BRESKVAMA Sočan, preukusan, a pravi se brzo i lako
Ovaj kolač se pravi vrlo lako i uspeva čak i početnicima u kuhinji.
Za jednostavan domaći kolač sa breskvama nije vam potrebno mnogo sastojaka i vremena.
Sastojci:
1 šoljica brašna
1 ovsenih pahuljica
1 kašičica praška za pecivo
1 veća breskva, isečena na kockice
1 šaka suvog grožđa, potopljena u rumu
1 šolja jogurta
1/2 šolje ulja
korica limuna po želji
Priprema:
U činiji umutiti jaja dodati ovsene pahuljice, brašno sa praškom za pecivo, kao i seckane breskve.
Sve promešati pa dodati šećer po želji, suvo grožđe, jogurt, ulje i po želji koricu limuna.
Ovako dobijeno testo možete peći kao mafine, u rerni ili kao vafle, na posebnom aparatu za vafle.
Ako ih pečete kao vafle dobićete hrskav kolač sa finom koricom i sočnom sredinom.
Dnevnik.rs/ Informer.rs