Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DOMAĆI KOLAČ SA BRESKVAMA Sočan, preukusan, a pravi se brzo i lako

08.09.2024. 12:54 13:08
Piše:
e
Foto: pixabay.com

Ovaj kolač se pravi vrlo lako i uspeva čak i početnicima u kuhinji.

Za jednostavan domaći kolač sa breskvama nije vam potrebno mnogo sastojaka i vremena.

Sastojci:

1 šoljica brašna

1 ovsenih pahuljica

1 kašičica praška za pecivo

1 veća breskva, isečena na kockice

1 šaka suvog grožđa, potopljena u rumu

1 šolja jogurta

1/2 šolje ulja

korica limuna po želji

Priprema:

U činiji umutiti jaja dodati ovsene pahuljice, brašno sa praškom  za pecivo, kao i seckane breskve.

Sve promešati pa dodati šećer po želji, suvo grožđe, jogurt, ulje i po želji koricu limuna. 

Ovako dobijeno testo možete peći kao mafine, u rerni ili kao vafle, na posebnom aparatu za vafle.

Ako ih pečete kao vafle dobićete hrskav kolač sa finom koricom i sočnom sredinom.

Dnevnik.rs/ Informer.rs

 

Izvor:
Dnevnik.rs
Piše:
Pošaljite komentar