broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВО ЈЕ ТАЈНА РЕЦЕПТА ЗА ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА Два састојка за хрскав и укусан пржени кромпир

08.09.2024. 12:29 12:37
Пише:
1
Извор: pixabay.com/ilustracija

Помфрит купљен у ресторанима има много бољи укус него онај који припремамо код куће.

Већина људи не подржава конзумирање брзе хране, посебно сваки дан. Истовремено, не може да се оспори да ресторани брзе хране праве заиста одличан помфрит.

Ако желите да уживате у овој храни, немојте да купујете разне смрзнуте полупроизводе. Натопљени су водом и неће се добро испећи. Направите сами помфрит код куће.

Рецепт за помфрит као из ресторана

1
Извор: pixabay.com/ilustracija

Изаберите добар кромпир, очистите га и исеците на већ добро познати облик. Није тешко и не захтва много времена.

Припремите хладну воду и сипајте у њу мало сирћета. Затим додајте исецкани помфрит и оставите да одстоји неколико минута.

Овај поступак обезбедиће да помфрит задржати леп облик, па ће тако имати и праву структуру током пржења. Затим извадите помфрит и добро га осушите.

Ставите кромпир у посуду, поспите по њему мало кукурузног брашна и добро промешајте. Брашно ће ојачати његову текстуру и испржиће се боље, а добићете већу хрскавост и златну боју.

Након тога је спреман за врело уље.

(Prva.rs)

Извор:
Dnevnik.rs
Аутор:
Пошаљите коментар
Због несташице уља немачки угоститељи бришу помфрит из јеловника

Због несташице уља немачки угоститељи бришу помфрит из јеловника

30.03.2022. 08:22 08:24
Домаћи кромпир и фабрика помфрита из Каћа, лек против увоза

Домаћи кромпир и фабрика помфрита из Каћа, лек против увоза

12.09.2022. 08:39 08:45