scattered clouds
6°C
04.11.2024.
Нови Сад
eur
117.0166
usd
107.3645
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

УПРКОС ВРУЋИНИ МНОГИ УВЕЛИКО СПРЕМАЈУ ЗИМНИЦУ А Кувани парадајз на овај начин још нисте пробали; НЕ САДРЖИ ни трунку конзерванса

04.09.2024. 16:42 16:50
Пише:
Фото: freepik, ilustracija

Старински начин припреме зимнице подразумева да се спрема без конзерванса. На тај начин се спрема и овај кувани парадајз.

Састојци:

6 кг парадајза (пре чишћења)

2 кашике соли

4 кашике шећера

црни лук и љуте папричице, целер – све по укусу

Припрема:

Парадајз добро опрати. Очистити и исећи на комаде. Самлети машиницом за млевење парадајза.

Процедити у специјалној цедаљки.

Сипати у шерпу, додати со и шећер и кувати. Кад проври, кувати још 10-15 минута.

Флаше загрејати у рерни, 10 минута на 100 степени.

Врућ парадајз сипати у вруће флаше. На сваку флашу ставити парче целофана потопљено у алкохол или ракију, стегнути гумицом и ставити затварач.

Флаше увити у пешкир и оставити 24 сата да се тако охладе.

Дневник/ Еспресо/ Јужна Србија

Аутор:
Пошаљите коментар