УПРКОС ВРУЋИНИ МНОГИ УВЕЛИКО СПРЕМАЈУ ЗИМНИЦУ А Кувани парадајз на овај начин још нисте пробали; НЕ САДРЖИ ни трунку конзерванса
04.09.2024.
16:42
16:50
Коментари (0)
Старински начин припреме зимнице подразумева да се спрема без конзерванса. На тај начин се спрема и овај кувани парадајз.
Састојци:
6 кг парадајза (пре чишћења)
2 кашике соли
4 кашике шећера
црни лук и љуте папричице, целер – све по укусу
Припрема:
Парадајз добро опрати. Очистити и исећи на комаде. Самлети машиницом за млевење парадајза.
Процедити у специјалној цедаљки.
Сипати у шерпу, додати со и шећер и кувати. Кад проври, кувати још 10-15 минута.
Флаше загрејати у рерни, 10 минута на 100 степени.
Врућ парадајз сипати у вруће флаше. На сваку флашу ставити парче целофана потопљено у алкохол или ракију, стегнути гумицом и ставити затварач.
Флаше увити у пешкир и оставити 24 сата да се тако охладе.
Дневник/ Еспресо/ Јужна Србија