Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

UPRKOS VRUĆINI MNOGI UVELIKO SPREMAJU ZIMNICU A Kuvani paradajz na ovaj način još niste probali; NE SADRŽI ni trunku konzervansa

04.09.2024. 16:42 16:50
Piše:
Foto: freepik, ilustracija

Starinski način pripreme zimnice podrazumeva da se sprema bez konzervansa. Na taj način se sprema i ovaj kuvani paradajz.

Sastojci:

6 kg paradajza (pre čišćenja)

2 kašike soli

4 kašike šećera

crni luk i ljute papričice, celer – sve po ukusu

Priprema:

Paradajz dobro oprati. Očistiti i iseći na komade. Samleti mašinicom za mlevenje paradajza.

Procediti u specijalnoj cedaljki.

Sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.

Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.

Flaše uviti u peškir i ostaviti 24 sata da se tako ohlade.

Dnevnik/ Espreso/ Južna Srbija

Piše:
Pošaljite komentar