Како изабрати НАЈБОЉУ ПАПРИКУ ЗА АЈВАР: Савети злата вредни, боље их одмах запишите
Приликом прављења зимнице најважније је одабрати квалитетно поврће, а за ајвар квалитет паприке је пресудан
Време спремања зимнице ускоро креће, а ово су савети искусних домаћица који могу да вам помогну при припреми ајвара, пинђура и сличних пикантерија.
Приликом прављења зимнице најважније је одабрати квалитетно поврће, а за ајвар квалитет паприке је пресудан.
Важно је да буде свежа, а најбоље је да буде из органског узгоја.
Ово су смернице искусних домаћица и бака за одабир праве паприке за најбољи ајвар:
-Паприка мора бити сасвим зрела и неоштећена.
-Најважније је да паприка буде месната и сува. Када се стави на роштиљ оваква паприка не цврчи и не пушта много течности, већ се полако пече и задржава све сокове и укусе.
-Бирајте пљоснате паприке које се лако пеку само са две стране и самим тим и лако љуште.
-Ако сте у прилици изаберите органски гајену паприку старих сорти чији су плодови обично нешто мањи али чвршћи, такозваних „ајварки“ од којих је најбоља Куртовска капија.
Дневник/ Krstarica.rs