Пробајте МЕДИТЕРАНСКИ ПАСУЉ Кажу да је сто пута бољи од стандардног
Има много више састојака, они чине да укус овако припремљеног белог пасуља обори с ногу и најзахтевније сладокусце
Медитерански пасуљ ће оушевити све праве гурмане.
Рецепт је врло популаран, а у наставку прочитајте и како гласи
Састојци:
2 кашике маслиновог уља
400 г пилећег филеа
1 лук ситно исечен
3 шаргарепе, ситно исечене
3 штапића целера, ситно исецканог на коцкице
1 кашичица свеже мајчине душице
1/2 кашичице сушене жалфије
1 ловоров лист
400 мл пилећег бујона
400 г белог пасуља
шака свежег першуна, исецканог
Припрема:
Како бисте направили пасуљ, прво загрејте уље у великом тигању, додајте пилетину и пржите, а затим извадите и исецкајте на комадиће.
У исти тигањ додајте лук, шаргарепу и целер и пржите док не омекшају (10-15 мин).
Потом додајте мајчину душицу, жалфију, ловоров лист и бујон.
Напослетку, вратите пилетину, додајте пасуљ (који је предходно одстојао у води и бацио кључ), поклопите и кувајте 15-20 минута (можда ће бити потребно додати мало воде ако је превише густо).
Умешајте першун и сервирајте.
Esprеso.rs/ Дневник