overcast clouds
12°C
08.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9902
usd
108.5051
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Пробајте МЕДИТЕРАНСКИ ПАСУЉ Кажу да је сто пута бољи од стандардног

09.08.2024. 16:40 16:50
Пише:
Фото: Freepik.com

Има много више састојака, они чине да укус овако припремљеног белог пасуља обори с ногу и најзахтевније сладокусце

Медитерански пасуљ ће оушевити све праве гурмане.

Рецепт је врло популаран, а у наставку прочитајте и како гласи

Састојци:

2 кашике маслиновог уља

400 г пилећег филеа

1 лук ситно исечен

3 шаргарепе, ситно исечене

3 штапића целера, ситно исецканог на коцкице

1 кашичица свеже мајчине душице

1/2 кашичице сушене жалфије

1 ловоров лист

400 мл пилећег бујона

400 г белог пасуља

шака свежег першуна, исецканог

Припрема:

Како бисте направили пасуљ, прво загрејте уље у великом тигању, додајте пилетину и пржите, а затим извадите и исецкајте на комадиће.

У исти тигањ додајте лук, шаргарепу и целер и пржите док не омекшају (10-15 мин).

Потом додајте мајчину душицу, жалфију, ловоров лист и бујон.

Напослетку, вратите пилетину, додајте пасуљ (који је предходно одстојао у води и бацио кључ), поклопите и кувајте 15-20 минута (можда ће бити потребно додати мало воде ако је превише густо).

Умешајте першун и сервирајте.

Esprеso.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
Ако сте до сада ПОТАПАЛИ ПАСУЉ У ВОДИ пре кувања, НЕМОЈТЕ ВИШЕ НИКАД ТО ЧИНИТИ: Ево шта треба да урадите уместо тога

Ако сте до сада ПОТАПАЛИ ПАСУЉ У ВОДИ пре кувања, НЕМОЈТЕ ВИШЕ НИКАД ТО ЧИНИТИ: Ево шта треба да урадите уместо тога

06.08.2024. 13:49 13:53
Ево где се данас јео НАЈБОЉИ ВОЈНИЧКИ ПАСУЉ Државни врх после војне вежбе РУЧАО са СРПСКИМ ВОЈНИЦИМА (ФОТО)

Ево где се данас јео НАЈБОЉИ ВОЈНИЧКИ ПАСУЉ Државни врх после војне вежбе РУЧАО са СРПСКИМ ВОЈНИЦИМА (ФОТО)

04.07.2024. 18:23 18:29