Probajte MEDITERANSKI PASULJ Kažu da je sto puta bolji od standardnog
Ima mnogo više sastojaka, oni čine da ukus ovako pripremljenog belog pasulja obori s nogu i najzahtevnije sladokusce
Mediteranski pasulj će ouševiti sve prave gurmane.
Recept je vrlo popularan, a u nastavku pročitajte i kako glasi
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
400 g pilećeg filea
1 luk sitno isečen
3 šargarepe, sitno isečene
3 štapića celera, sitno iseckanog na kockice
1 kašičica sveže majčine dušice
1/2 kašičice sušene žalfije
1 lovorov list
400 ml pilećeg bujona
400 g belog pasulja
šaka svežeg peršuna, iseckanog
Priprema:
Kako biste napravili pasulj, prvo zagrejte ulje u velikom tiganju, dodajte piletinu i pržite, a zatim izvadite i iseckajte na komadiće.
U isti tiganj dodajte luk, šargarepu i celer i pržite dok ne omekšaju (10-15 min).
Potom dodajte majčinu dušicu, žalfiju, lovorov list i bujon.
Naposletku, vratite piletinu, dodajte pasulj (koji je predhodno odstojao u vodi i bacio ključ), poklopite i kuvajte 15-20 minuta (možda će biti potrebno dodati malo vode ako je previše gusto).
Umešajte peršun i servirajte.
Espreso.rs/ Dnevnik