Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КИФЛИЦЕ ДА ПРСТЕ ПОЛИЖЕТЕ, А ПРАВЕ СЕ БЕЗ КВАСЦА Ово је рецепт за најбрже пециво које може дуго да стоји

09.08.2024. 11:09 11:18
Пише:
Фото: unsplash.com/ilustracija

Најбрже решење за први или последњи оброк у дану је пециво – слано или слатко, све у зависности од личних афинитета домаћице и чланова њене породице.

Ако сте љубитељи кифлица, а мрско вам је да чекате да тесто ускисне, направите кифлице са прашком за пециво – биће једнако укусне и ваздушасте као да садрже активирани квасац.

Ово је универзални рецепт за тесто које у складу са вашим жељама можете да филујете сиром, надевом за пицу, ајваром, џемом, кремом…

Састојци:

2 чаше јогурта (мера је чаша од 2оо милилитара)

1 чаша уља

1 јаје

3 кесице прашка за пециво

1 кашичица соли

1 кашичица шећера

1 кашичица сирћета

7 чаша брашна тип 400

сусам, ким, со за посипање (по жељи)

Припрема:

У велику чинију сипајте брашно, со, шећер и прашак за пециво, па промешајте да се све сједини. Потом додајте јогурт, уље, сирће и беланце, па умесите тесто.

На побрашњену површину пребаците лопту од теста, поделите је на 4 дела, па сваки део разваљајте оклагијом и пресеците на 8 троуглова. По жељи, кифлице можете да филујете сиром, џемом или надевом за пицу, или да их оставите да буду празне.

Заролајте кифлице, спустите их у подмазан плен, премажите умућеним жуманцетом, поспите кимом, сусамом или крупном сољу, па пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 20 минута.

(Крстарица)

Пише:
Пошаљите коментар
ПОГЛЕДАЈТЕ рецепт за НАЈМЕКШЕ ПЕЦИВО Топе се у устима, не зову их случајно ПАМУК КИФЛИЦЕ

ПОГЛЕДАЈТЕ рецепт за НАЈМЕКШЕ ПЕЦИВО Топе се у устима, не зову их случајно ПАМУК КИФЛИЦЕ

25.05.2024. 12:49 13:13