КИФЛИЦЕ ДА ПРСТЕ ПОЛИЖЕТЕ, А ПРАВЕ СЕ БЕЗ КВАСЦА Ово је рецепт за најбрже пециво које може дуго да стоји
Најбрже решење за први или последњи оброк у дану је пециво – слано или слатко, све у зависности од личних афинитета домаћице и чланова њене породице.
Ако сте љубитељи кифлица, а мрско вам је да чекате да тесто ускисне, направите кифлице са прашком за пециво – биће једнако укусне и ваздушасте као да садрже активирани квасац.
Ово је универзални рецепт за тесто које у складу са вашим жељама можете да филујете сиром, надевом за пицу, ајваром, џемом, кремом…
Састојци:
2 чаше јогурта (мера је чаша од 2оо милилитара)
1 чаша уља
1 јаје
3 кесице прашка за пециво
1 кашичица соли
1 кашичица шећера
1 кашичица сирћета
7 чаша брашна тип 400
сусам, ким, со за посипање (по жељи)
Припрема:
У велику чинију сипајте брашно, со, шећер и прашак за пециво, па промешајте да се све сједини. Потом додајте јогурт, уље, сирће и беланце, па умесите тесто.
На побрашњену површину пребаците лопту од теста, поделите је на 4 дела, па сваки део разваљајте оклагијом и пресеците на 8 троуглова. По жељи, кифлице можете да филујете сиром, џемом или надевом за пицу, или да их оставите да буду празне.
Заролајте кифлице, спустите их у подмазан плен, премажите умућеним жуманцетом, поспите кимом, сусамом или крупном сољу, па пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 20 минута.
(Крстарица)