overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВУЧИЋ У ПОСЕТИ ГРАДИЛИШТУ ТИРШОВЕ 2: Радови се одвијају у ТРИ СМЕНЕ, за нас је здравље најважније (ФОТО)

05.08.2024. 22:27 22:36
Пише:
Извор: Ilustracija/Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav/Tanjug (Nemanja Jovanović)

Председник Србије Александар Вучић у посети је градилишту Дечје болнице Тиршова ИИ.

Због великог значаја Дечје болнице Тиршова ИИ, на молбу председника Србије и инсистирање Владе Србије, радови се одвијају у три смене.

Оно што је важно за вас да знате, дошли смо вечерас да се видите да се ради у 3 смене, реч је о дечјој клиници Тиршова 2. 118 милиона евра су грађевински радови и завршићемо је пре почетка ЕКСПА 2027. године. За нас је најважније да сачувамо животе наших људи, наше деце и зато улажемо толики новац. Верујемо да ће то бити важно за децу из Србије, не само из Београда. За нас је здравље људи најважније, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Наравно, најважније је да сачувамо родитељима децу и зато толико улажемо. Хоћу да похвалим извођаче, убрзавамо радове. Рок је до маја, они морају до марта све да заврше, како бисмо отворили ЕКСПО, рекао је председник.

Мислим да преко 70 посто људи умире од кардиоваскуларних и онколошних проблема. Да извршимо превенцију, да сачувамо што више људи и живота. То ћемо да радимо викендом. Уводимо поново систематске прегледе за децу, да тиме помогнемо родитељима да на најбољи могући начин урадимо оно што је посао државе и ту улажемо огроман новац, рекао је Вучић.

Све врсте лекова које набављамо, то је преко 4,6 или 4,7 милијарди, али на то вам никад није жао да потрошите новац. Ово је нешто што је од највећег значаја за грађане Србије. Нека се сви припреме за то од првог септембра и свако ће да добије најбољи могући превентивни преглед, да сазна све о свом телу, мислим да је то важна и велика ствар, рекао је председник Србије.

Како је рекао, „сви су причали о новој дечјој клиници, колико је потребна и поносан је што ће они то да ураде недалеко од велелепног Клиничког центра“.

Ми свој посао као држава завршавамо, поручио је.

Поред Вучића на градилишту у Тиршовој 2 присутни су и министар финансија Синиша Мали, градоначелник Београда Александар Шапић и министар здравља Златибор Лончар.

Вучић је говорио и о, како каже, Куритјевим једностраним, противправним потезима.

Куритјево понашање је покушај изазивања ратног сукоба. Ми не желимо рат, желимо да сачувамо мир, али он то ради смишљено, организовано и уз подршку појединих западних сила.

Из 2015. постоји споразум о телекомуникацијама, пошти Србије и свему другом. Тај споразум је брутално прегажен. Веома сам забринут. Даље нећу да говорим јер се плашим да бих могао да наштетим интересима Србије. Лично сам разговарао са Лајчаком, па ћемо да видимо шта ће да раде.

Наравно да није проблем у литијуму. Све време су лагали и обмањивали народ. Био сам крив и када су двојица монструма убили нашу децу, па су опет упадали у институције. Ваљда сам крив и због нечега што ће да буде подземни рудник. Најмање 2 године неће бити копања. Па што сте се дигли кад знате да нема копања?, упитао је.

Наравно да је мени јасно да то никакве везе нема са литијумом или са било чим, рекао је Вучић. Слушате лаж до лажи сваког боговетног дана. Што лажете народ, што измишљате? Кажите да хоћете моју главу није проблем. Шта уствари хоћете ни сами не знате. Уплашили сте се напретка Србије и чињенице да ће Србија и Лозница да напредују никад брже. Ја мрзим људе, не бринем о њима па ћу да уништим Лозницу?

То ће да буде укупно на 140 хектара рудник, још на 80 хектара зграде, свега 220 хектара. Само хоћу да кажем како једна лаж сустиже другу. Ја слушам ове стручњаке који ништа на свету не воле више него паре, а онда изађу на ТВ па причају о страном капиталу, Рокфелерима, Ротшилдима..., казао је.

Аутор:
Пошаљите коментар
ХРАБРА ЈЕ ОДЛУКА ВУЧИЋА И ВУЧЕВИЋА ДА СЕ РАЗГОВАРА О РУДАРЕЊУ ЛИТИЈУМА Задатак и императив друштва да се развију снажни механизми који ће штитити животну средину и здравље људи, снажна држава одвратиће сваког ко ће кршити правне прописе

ХРАБРА ЈЕ ОДЛУКА ВУЧИЋА И ВУЧЕВИЋА ДА СЕ РАЗГОВАРА О РУДАРЕЊУ ЛИТИЈУМА Задатак и императив друштва да се развију снажни механизми који ће штитити животну средину и здравље људи, снажна држава одвратиће сваког ко ће кршити правне прописе

05.08.2024. 08:58 09:12