ГРЦИ ПУНЕ ПАПРИКЕ НА ОВАЈ НАЧИН Веома су сочне, нећете им одолети ГОТОВЕ за само 25 минута
29.07.2024.
12:29
12:39
Коментари (0)
Осетите мирис медитерана на вашој трпези уз савршен спој традиције и грчке кухиње.
Пуњеним паприкама по рецепту Грка ретко ко може да одоле. Зато обавезно испробајте ово сочно јело, које је идеално за летњи период, а преукусно.
Састојци који су вам потребни:
6 паприка бабура
360 гр туњевине
250 мл грчког јогурта
кашика сенфа
1 млади лук
сок од пола лимуна
80 гр кикирикија
со и бибер
50 гр качкаваља
Припрема:
Узмите паприке, пресеците на пола, ставите у плех и пеците у рерни на 220 ц око 20 минута. За то време направите надев. Помешајте туњевину, грчки јогурт, сенф, млади лук, сок од лимуна и кикирики. Посолите и побиберите. Надевајте паприке, на крају додајте рендани качкаваљ, и запеците још 5 минута на 220ц.
Дневник/Стил.курир