light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РАНОРАНИОЦИ УСПЕШНИ ЉУДИ Ево 5 разлога ЗАШТО ТРЕБА УСТАЈАТИ "ПРЕ ПЕТЛОВА"

10.07.2024. 10:16 10:35
Пише:
Извор: Pixabay

Не можемо продужити дан, али постоји начин да добијемо додатни сат - ако устанемо довољно рано.

Устајање у зору многима изгледа као најгора казна. Међутим, ово је једна од навика које имају успешни људи, а ево и зашто...

Уместо да подесите будилник тако да једва имате времена да се истуширате и обучете за посао и можда поједете брзи доручак "с ногу", устаните бар сат времена раније и имаћете мирно јутро и мало времена за себе.

Научна истраживања показују да ако јутро започнете у позитивном расположењу и активностима које вас „испуњавају“, та вибрација ће вам се одразити на цео дан, све док не одете на спавање, јер ако поново каснимо на посао или заглавимо у саобраћају, тако ћемо се осећати до краја дана.

Устајање тако рано није лако, али је могуће ако променимо време одласка на спавање. Такође, након неког времена рано устајање ће постати навика и буђење ће бити лакше.

5 разлога зашто је рано устајање одлична идеја

Квалитетнији сан

Људи који стекну навику да устају рано примећују да се осећају одморније и да имају више енергије за своје задатке током дана. Наравно, само под условом да довољно рано оду на спавање – али опет, ово је рутина коју свесно треба да уведемо у свој живот.

Квалитетан сан је кључан за физичко и ментално здравље, па је свакако добра идеја да померите време за спавање неколико сати раније.

Већа продуктивност

Продуктивни и проактивни људи су они који рано устају. Они међу нама који иду на спавање у планирано време, устају рано и одмах реализују план активности, раде на дисциплини и јачају снагу воље, а ове особине им помажу да успешно извршавају све пословне и породичне обавезе.

Увођење нових навика у живот није лако, али када видите како ће то позитивно утицати на ваш живот, схватићете да се итекако исплати.

Лаганији почетак дана

Након што се пробудимо, наш мозак остаје у магли најмање пола сата и треба му неко време да се „загреје“. Зато је рано буђење идеално за пријатан и нежан почетак дана.

Изаберите опуштајуће активности као што су медитација, јога, технике дисања, вођење дневника или лагана шетња. Тако ће ваш мозак имати времена да се пробуди и до 8 сати бићете потпуно спремни за нове радне изазове.

Имаћете времена за вежбање

Најбоља ствар коју можете да урадите је да вежбате одмах након устајања. Ако устанете на време, имаћете довољно времена за туширање, шминку, фризуру, облачење, опуштен доручак уз кафу – али и за вежбање. Вежбаћете сваки дан и осећаћете се енергичније и срећније.

Бољи фокус

Наш фокус није исти током дана и обично пада како дан одмиче. Можда ћете осетити да вам постаје теже да обављате задатке и да ћете почети да се осећате уморно.

Зато захтевније задатке није паметно остављати за други део дана, напротив, најбоље их је решавати ујутру, док смо још „свежи“.

(zdravlje.kurir.rs)

Аутор:
Пошаљите коментар
ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА АКО ОДЕТЕ НА СПАВАЊЕ ПОСЛЕ 22 ЧАСА Немате појма какав ефекат то оставља на ВАС И ВАШЕ ТЕЛО

ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА АКО ОДЕТЕ НА СПАВАЊЕ ПОСЛЕ 22 ЧАСА Немате појма какав ефекат то оставља на ВАС И ВАШЕ ТЕЛО

08.07.2024. 22:43 22:56
ХИЉАДЕ ВЕРНИКА ДАНАС ЈЕ НА ОВОМ СВЕТОМ МЕСТУ, Посебан је доживљај СПАВАЊЕ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ, а АКО ЈЕ ДАНАС ОБЛАЧНО, БИЋЕ НАМ РОДНА ГОДИНА

ХИЉАДЕ ВЕРНИКА ДАНАС ЈЕ НА ОВОМ СВЕТОМ МЕСТУ, Посебан је доживљај СПАВАЊЕ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ, а АКО ЈЕ ДАНАС ОБЛАЧНО, БИЋЕ НАМ РОДНА ГОДИНА

12.05.2024. 08:15 11:09
Спавање је важно за ЗДРАВЉЕ СРЦА, али обратите пажњу на то КАДА ЛЕЖЕТЕ: Ова навика УНИШТАВА ЗДРАВЉЕ

Спавање је важно за ЗДРАВЉЕ СРЦА, али обратите пажњу на то КАДА ЛЕЖЕТЕ: Ова навика УНИШТАВА ЗДРАВЉЕ

05.04.2024. 10:45 10:57