ПРЖЕНИЦЕ, АЛИ НА МАЂАРСКИ НАЧИН Идеалне за доручак; Тајна је у овом састојку
Рецепт за прженице свима је добро познат, а овај је посебан јер се ради о прженицама на мађарски начин.
Тајна је у једном састојку који се додају у току припреме.
Прженице се обично спремају у већој количини, па вам такав рецепт и доносимо.
20 кришки старог хлеба, 10 кришки топивог сира, 300 г изренданог топивог сира, 300 мл млека, 100 г брашна, 4 јаја, уље за пржење.
У дубљу посуду сипати млеко. У другој посуди добро умутити јаја. У трећу сипати брашно, а у четврту рендани сир.
Кришке јако кратко умочити у млеко, одмах их извадити и између дланова исцедити.
На једну кришку ставити комад сира, па преклопити.
Затим спустити у тањир са сиром, па одозго распоредити мало сира.
У тигању добро загрејати уље, па пржити кришке с једне и с друге стране док не добију лепу, румену корицу.
Готове прженице вадити на папирни убрус, да се вишак уља оцеди, пише Ствар укуса.
Најважније је припремати једну по једну прженицу.
Нипошто не припремити све ођедном, па тек онда пржити, јер ће кришке, чекајући, омекшати од млека и због тога после упити пуно уља и распасти се.