КАКО „УКУСНО“ ИСКОРИСТИТИ ПРЕЗРЕЛЕ БАНАНЕ Ево неколико савршених РЕЦЕПАТА који се праве од овог воћа
Можда до сада нисте пробали уштипке од банане, али лепо се слажу са сладоледом од ваниле.
Зачине се циметом и мускатним орахом, а презреле банане се испасирају и помешају са брашном, ванилиним шећером, млеком и другим састојцима, како бисте добили савршено укусно и ароматично јело. Делују као десерт из ресторана, а лако се праве. Уколико волите банане, можда ћете желети да направите и десерт од банана и ванила крема са кексом.
Ево и како се праве фаширане банане.
Састојци:
4 презреле банане (око 680 г)
1 ванилин шећер
Прстохват мускатног орашчића
192 г вишенаменског брашна
45 мл млека, плус још по потреби
60 мл уља
20 г шећера
1/2 кашичице цимета
Рецепт за уштипке од банана:
У посуди згњечите банане, убаците ванилин шећер и мускатни орашчић и пасирајте виљушком док се не претворе у пире. Умешајте брашно, а затим млеко, док се не формира густа и благо грудваста смеса (тачна густоћа варира, али циљ је тесто које је гушће од теста за палачинке).
Загрејте уље у тигању на средње јакој ватри. У серијама, пажљиво додајте кашичице теста у уље, и пржите док не порумени, 1 до 2 минута. Окрените и пржите док не порумени са друге стране, још 1 до 2 минута. Пребаците на папирне убрусе да се оцеде и поновите са преосталим тестом.
У малој посуди помешајте шећер и цимет. Пребаците уштипке на тањир и поспите шећером са циметом. Сервирајте топло уз сладолед од ваниле. Уживајте!
Еспресо