Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КАКО „УКУСНО“ ИСКОРИСТИТИ ПРЕЗРЕЛЕ БАНАНЕ Ево неколико савршених РЕЦЕПАТА који се праве од овог воћа

27.06.2024. 13:52 14:15
Пише:
Фото: Pixabay, ilustracija

Можда до сада нисте пробали уштипке од банане, али лепо се слажу са сладоледом од ваниле.

Зачине се циметом и мускатним орахом, а презреле банане се испасирају и помешају са брашном, ванилиним шећером, млеком и другим састојцима, како бисте добили савршено укусно и ароматично јело. Делују као десерт из ресторана, а лако се праве. Уколико волите банане, можда ћете желети да направите и десерт од банана и ванила крема са кексом.

Ево и како се праве фаширане банане.

Састојци:

4 презреле банане (око 680 г)

1 ванилин шећер

Прстохват мускатног орашчића

192 г вишенаменског брашна

45 мл млека, плус још по потреби

60 мл уља

20 г шећера

1/2 кашичице цимета

Рецепт за уштипке од банана:

У посуди згњечите банане, убаците ванилин шећер и мускатни орашчић и пасирајте виљушком док се не претворе у пире. Умешајте брашно, а затим млеко, док се не формира густа и благо грудваста смеса (тачна густоћа варира, али циљ је тесто које је гушће од теста за палачинке).

Загрејте уље у тигању на средње јакој ватри. У серијама, пажљиво додајте кашичице теста у уље, и пржите док не порумени, 1 до 2 минута. Окрените и пржите док не порумени са друге стране, још 1 до 2 минута. Пребаците на папирне убрусе да се оцеде и поновите са преосталим тестом.

У малој посуди помешајте шећер и цимет. Пребаците уштипке на тањир и поспите шећером са циметом. Сервирајте топло уз сладолед од ваниле. Уживајте!

Еспресо

Пише:
Пошаљите коментар