KAKO „UKUSNO“ ISKORISTITI PREZRELE BANANE Evo nekoliko savršenih RECEPATA koji se prave od ovog voća
Možda do sada niste probali uštipke od banane, ali lepo se slažu sa sladoledom od vanile.
Začine se cimetom i muskatnim orahom, a prezrele banane se ispasiraju i pomešaju sa brašnom, vanilinim šećerom, mlekom i drugim sastojcima, kako biste dobili savršeno ukusno i aromatično jelo. Deluju kao desert iz restorana, a lako se prave. Ukoliko volite banane, možda ćete želeti da napravite i desert od banana i vanila krema sa keksom.
Evo i kako se prave faširane banane.
Sastojci:
4 prezrele banane (oko 680 g)
1 vanilin šećer
Prstohvat muskatnog oraščića
192 g višenamenskog brašna
45 ml mleka, plus još po potrebi
60 ml ulja
20 g šećera
1/2 kašičice cimeta
Recept za uštipke od banana:
U posudi zgnječite banane, ubacite vanilin šećer i muskatni oraščić i pasirajte viljuškom dok se ne pretvore u pire. Umešajte brašno, a zatim mleko, dok se ne formira gusta i blago grudvasta smesa (tačna gustoća varira, ali cilj je testo koje je gušće od testa za palačinke).
Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. U serijama, pažljivo dodajte kašičice testa u ulje, i pržite dok ne porumeni, 1 do 2 minuta. Okrenite i pržite dok ne porumeni sa druge strane, još 1 do 2 minuta. Prebacite na papirne ubruse da se ocede i ponovite sa preostalim testom.
U maloj posudi pomešajte šećer i cimet. Prebacite uštipke na tanjir i pospite šećerom sa cimetom. Servirajte toplo uz sladoled od vanile. Uživajte!
Espreso