Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KAKO „UKUSNO“ ISKORISTITI PREZRELE BANANE Evo nekoliko savršenih RECEPATA koji se prave od ovog voća

27.06.2024. 13:52 14:15
Piše:
Izvor: Pixabay, ilustracija

Možda do sada niste probali uštipke od banane, ali lepo se slažu sa sladoledom od vanile.

Začine se cimetom i muskatnim orahom, a prezrele banane se ispasiraju i pomešaju sa brašnom, vanilinim šećerom, mlekom i drugim sastojcima, kako biste dobili savršeno ukusno i aromatično jelo. Deluju kao desert iz restorana, a lako se prave. Ukoliko volite banane, možda ćete želeti da napravite i desert od banana i vanila krema sa keksom.

Evo i kako se prave faširane banane.

Sastojci:

4 prezrele banane (oko 680 g)

1 vanilin šećer

Prstohvat muskatnog oraščića

192 g višenamenskog brašna

45 ml mleka, plus još po potrebi

60 ml ulja

20 g šećera

1/2 kašičice cimeta

Recept za uštipke od banana:

U posudi zgnječite banane, ubacite vanilin šećer i muskatni oraščić i pasirajte viljuškom dok se ne pretvore u pire. Umešajte brašno, a zatim mleko, dok se ne formira gusta i blago grudvasta smesa (tačna gustoća varira, ali cilj je testo koje je gušće od testa za palačinke).

Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. U serijama, pažljivo dodajte kašičice testa u ulje, i pržite dok ne porumeni, 1 do 2 minuta. Okrenite i pržite dok ne porumeni sa druge strane, još 1 do 2 minuta. Prebacite na papirne ubruse da se ocede i ponovite sa preostalim testom.

U maloj posudi pomešajte šećer i cimet. Prebacite uštipke na tanjir i pospite šećerom sa cimetom. Servirajte toplo uz sladoled od vanile. Uživajte!

Espreso

Autor:
Pošaljite komentar