clear sky
12°C
05.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОТКРИЈТЕ ТАЈНУ НАЈКРЕМАСТИЈЕГ ДОМАЋЕГ СЛАДОЛЕДА Једноставан рецепт који ће вас одушевити

08.06.2024. 13:35 13:44
Пише:
Фото: ilustracija/pixabay

Лето је на прагу, температуре расту, и сви траже освежење!

Заборавите на куповне варијанте и пробајте овај рецепт за домаћи сладолед који ће вас одушевити својом кремастом текстуром и богатим укусом. Припрема је једноставна, а резултат неодољив! Ево како да направите најбољи домаћи сладолед који ћете икада пробати.

 

Састојци:

500 мл пуномасног млека

250 мл павлаке за шлаг

150 г шећера

5 жуманаца

1 ванилин шећер или 1 кашичица екстракта ваниле

Прстохват соли

100 г омиљеног додатка (чоколада, воће, орашасти плодови, карамел)

Припрема:

Загрејте млеко и павлаку: У средње великој шерпи, загрејте млеко и павлаку на средње јакој ватри док не почну да кључају. Смањите ватру и оставите да лагано крчка.

Припремите жуманца: У великој посуди, помешајте жуманца, шећер, ванилин шећер и прстохват соли. Мутите док смеса не постане светла и пенаста.

Сједините смесе: Постепено додајте топлу мешавину млека и павлаке у смесу са жуманцима, непрестано мешајући како бисте спречили да се јаја скувају. Вратите све заједно у шерпу.

Кување крем: Кувајте на ниској ватри, непрестано мешајући, док смеса не постане густа и обложена кашиком (немојте дозволити да проври).

Хлађење: Склоните шерпу с ватре и процедите смесу кроз сито у чисту посуду како бисте уклонили све евентуалне грудвице. Оставите да се потпуно охлади на собној температури, а затим ставите у фрижидер на најмање 4 сата (најбоље преко ноћи).

Додавање укуса: Након што се смеса охлади, додајте омиљени додатак (исецкана чоколада, свеже или сушено воће, карамел, орашасти плодови).

Када је сладолед спреман, послужите га у корнетима или чинијама, декорисаног додатним чоколадним мрвицама, воћем или преливом по жељи.

Овај рецепт за домаћи сладолед је савршен за топле летње дане и гарантује осмех на лицима ваших 

Аутор:
Пошаљите коментар
КОЛАЧ СА БАНАНАМА КОЈИ СЕ ПРАВИ ЗА 10 МИНУТА Ништа се не пече, ОСВЕЖАВА КАО СЛАДОЛЕД

КОЛАЧ СА БАНАНАМА КОЈИ СЕ ПРАВИ ЗА 10 МИНУТА Ништа се не пече, ОСВЕЖАВА КАО СЛАДОЛЕД

06.06.2024. 11:43 12:03