Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OTKRIJTE TAJNU NAJKREMASTIJEG DOMAĆEG SLADOLEDA Jednostavan recept koji će vas oduševiti

08.06.2024. 13:35 13:44
Piše:
Foto: ilustracija/pixabay

Leto je na pragu, temperature rastu, i svi traže osveženje!

Zaboravite na kupovne varijante i probajte ovaj recept za domaći sladoled koji će vas oduševiti svojom kremastom teksturom i bogatim ukusom. Priprema je jednostavna, a rezultat neodoljiv! Evo kako da napravite najbolji domaći sladoled koji ćete ikada probati.

 

Sastojci:

500 ml punomasnog mleka

250 ml pavlake za šlag

150 g šećera

5 žumanaca

1 vanilin šećer ili 1 kašičica ekstrakta vanile

Prstohvat soli

100 g omiljenog dodatka (čokolada, voće, orašasti plodovi, karamel)

Priprema:

Zagrejte mleko i pavlaku: U srednje velikoj šerpi, zagrejte mleko i pavlaku na srednje jakoj vatri dok ne počnu da ključaju. Smanjite vatru i ostavite da lagano krčka.

Pripremite žumanca: U velikoj posudi, pomešajte žumanca, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Mutite dok smesa ne postane svetla i penasta.

Sjedinite smese: Postepeno dodajte toplu mešavinu mleka i pavlake u smesu sa žumancima, neprestano mešajući kako biste sprečili da se jaja skuvaju. Vratite sve zajedno u šerpu.

Kuvanje krem: Kuvajte na niskoj vatri, neprestano mešajući, dok smesa ne postane gusta i obložena kašikom (nemojte dozvoliti da provri).

Hlađenje: Sklonite šerpu s vatre i procedite smesu kroz sito u čistu posudu kako biste uklonili sve eventualne grudvice. Ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider na najmanje 4 sata (najbolje preko noći).

Dodavanje ukusa: Nakon što se smesa ohladi, dodajte omiljeni dodatak (iseckana čokolada, sveže ili sušeno voće, karamel, orašasti plodovi).

Kada je sladoled spreman, poslužite ga u kornetima ili činijama, dekorisanog dodatnim čokoladnim mrvicama, voćem ili prelivom po želji.

Ovaj recept za domaći sladoled je savršen za tople letnje dane i garantuje osmeh na licima vaših 

Autor:
Pošaljite komentar
KOLAČ SA BANANAMA KOJI SE PRAVI ZA 10 MINUTA Ništa se ne peče, OSVEŽAVA KAO SLADOLED

KOLAČ SA BANANAMA KOJI SE PRAVI ZA 10 MINUTA Ništa se ne peče, OSVEŽAVA KAO SLADOLED

06.06.2024. 11:43 12:03