overcast clouds
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Користите ових 7 НАМИРНИЦА – УБЛАЖИЋЕТЕ БОРЕ без скупих крема: Храна за младолик изглед

07.06.2024. 16:25 16:31
Пише:
Извор: Pixabay.com

Пазите шта једете ако желите да имате лепу и затегнуту кожи и у каснијим годинама.

Кожу не негују само скупе креме и третмани. Да бисте имали леп тен, важно је и шта једете. Витамини и минерали у одређеним намирницама могу да помогну да кожа буде еластична и има мање бора, да изгледа свеже, без акни и флека.

Амерички стручњак за лепоту и нутриционизам Менди Њамби препоручује следеће намирнице:

Спанаћ побољшава еластичност коже

Спанаћ и кељ имају хранљиве састојке који штите кожу од последица сунчања. Осим тога, истраживање је показало да је спанаћ богат бетакаротеном и лутеином, који побољшавају еластичност коже. Препоручљиво је да се три пута недељно поједе једна шољу спанаћа или кеља, а можете у једној шољи да помешате обе врсте поврћа.

Скуша смањује црвенило

Због омега 3 масних киселина, сардине, лосос и скуша јачају опну ћелија коже. Захваљујући томе, она задржава влажност. Поред тога, риба затеже кожу, одлаже појаву бора и успорава старење коже. Ако два пута недељно једете неку од ових риба, смањићете хроничне упале коже.

Зелени чај ублажава тамне флеке

Овај здрав напитак има у себи један од најефикаснијих састојака који спречава оштећења коже од сунца, као што је хиперпигментација. Поред тога, антиоксиданти из зеленог чаја могу успорити старење коже и појаву бора. Сваког дана пијте једну шољу зеленог чаја и видећете резултате већ после месец дана!

Боровнице ублажавају боре

Ове укусне бобице имају више антиоксиданата од скоро све друге хране. Зато најбоље штите кожу од слободних радикала који настају услед емотивног стреса, излагања сунцу, чак и претераног вежбања (посебно трчања). Ако сваки дан поједете пола шоље боровница успорићете оштећење ћелија које доводи до губитка чврстине коже и појаве бора.

Маслиново уље за здрав сјај

Добре масти које се налази у маслиновом уљу су веома благотворне за кожу. Оне садрже и омега 3 масне киселине које кожу чине сјајном и нежном. Сваког дана треба појести једну супену кашику маслиновог уља коју можете ставити у салату.

Нар за глатку кожу

У соку од нара има састојака који штите од дејства слободних радикала и повећавају способност тела да сачува колаген, поткожно везивно ткиво које кожу чини глатком и затегнутом. Због обиља витамина Ц, нар штити кожу од појаве бора које настају због штетног деловања сунца. Једном недељно поједите шољу нара или попијте његов сок који повећава способност тела да сачува колаген, што кожу чини глатком.

Вода подмлађује кожу

Скоро две трећине нашег тела чини вода која се складишти у ћелијама и ван њих. Када је не пијемо у довољним количинама, штетне материје са задржавају у ткивима, што за последицу има лош тен и брже старење коже. Зато добро хидрирана кожа изгледа и неколико година млађе. Потрудите се да у току дана попијете најмање осам чаша воде.

Alo.rs/ Дневник

Аутор:
Пошаљите коментар
НЕ ВОЛИ ТЕРЕТАНЕ, НЕДЕЉОМ СЕ ПРЕПУШТА ЗАДОВОЉСТВИМА Уз помоћ овог РЕЖИМА ИСХРАНЕ чувена Наоми одржава МЛАДОЛИК ИЗГЛЕД Ове намирнице су СТРОГО ЗАБРАЊЕНЕ (ФОТО)

НЕ ВОЛИ ТЕРЕТАНЕ, НЕДЕЉОМ СЕ ПРЕПУШТА ЗАДОВОЉСТВИМА Уз помоћ овог РЕЖИМА ИСХРАНЕ чувена Наоми одржава МЛАДОЛИК ИЗГЛЕД Ове намирнице су СТРОГО ЗАБРАЊЕНЕ (ФОТО)

18.03.2024. 19:10 19:22
Намирнице које директно СНИЖАВАЈУ НИВО СТРЕСА: Сазнајте шта је ПСИХОБИОТИЧКА ИСХРАНА

Намирнице које директно СНИЖАВАЈУ НИВО СТРЕСА: Сазнајте шта је ПСИХОБИОТИЧКА ИСХРАНА

03.06.2024. 15:34 15:38
НАМИРНИЦЕ КОЈЕ НИКАКО НЕ ТРЕБА КОМБИНОВАТИ Могу да вам униште организам

НАМИРНИЦЕ КОЈЕ НИКАКО НЕ ТРЕБА КОМБИНОВАТИ Могу да вам униште организам

04.06.2024. 10:52 12:03