И ТЕСТЕНИНА МОЖЕ ДА СЕ ПОДГРЕВА Ако то урадите ПРАВИЛНО, биће УКУСНИЈА него претходног дана
Тестенина је вероватно једна од највољенијих намирница на планети. Међутим, често се дешава да остане вишка након оброка па их већина домаћица баци у ђубре.
Ипак, подгревање остатака тестенине може утицати на њену текстуру, па је важно размотрити најбољи начин за загревање.
Али, да би овај трик успео, битно је да никако не испирате тестенину након кувања.
Многи од нас греше приликом подгревања тестенине. Најбољи начин да искористите остатке тестенине јесте да је подгрејете на рингли, у тигању с дном које се не лепи на средњој температури. Све што је потребно је мало течности - идеално скробна вода у којој је тестенина кувана - која помаже да се разбију грудвице и рехидрира тестенина.
Коришћење тигања с дном које се не лепи
Нелепљив тигањ пружа равномерно загревање и спречава да било који део тестенине остане хладан. Коришћење нелепљивог тигања такође помаже да се грудвице соса поново споје, што је посебно важно за кремасте сосове. Алтернативне методе, попут грејање у микроталасној пећница, могу исушити тестенину. У тигању, с пар кашика воде, тестенина ће се опустити и сос ће постати глаткији.
Како правилно складиштити тестенину
Пре него што подгрејете остатке тестенине, важно је правилно их складиштити. Додавање мале количине скробне воде у остатке тестенине пре складиштења спречава лепљење. Остатке треба чувати у херметички затвореној посуди, а тестенина може трајати око пет дана у фрижидеру.
Пре него што је ставите у фрижидер, покушајте скувану тестенину оставите без соса. Ово спречава упијање вишка течности и надувавање тестенине током складиштења. Када је време за подгревање, ову обичну тестенину можете кратко прокувати, а сос загрејати одвојено, спојити и добити врхунско јело.
Дневник/24 седам