ДОДАЈТЕ ОВО У ТЕСТО И КИФЛИЦЕ ЋЕ БИТИ СВЕЖЕ И ТРЕЋИ ДАН Проверени трик који даје резултате
Додајте ову намирницу у тесто и пециво ће да буде дуго укусно, мекано и ваздушасто.
Скроб је намирница која помаже код свих врста теста. Захваљујући њему, тесто ће да буде прозрачније, а пециво много укусније и остаће свеже данима. Битно је да скроб прво помешате са брашном, па тек онда додате у тесто. Немојте да га додајете са неким другим састојцима. Препоручује се да на четири шоље брашна ставите једну кашику скроба. Онда наставите да пратите рецепт и оставите тесто да нарасте, као и иначе.
За најбоље пециво, можете да додате и јабуково сирће. Додајте кашику јабуковог сирћета у свако тесто.
А ево које су најчешће грешке када месите тесто
Предуго месите тесто
Ако предуго месите тесто оно ће постати тврдо. Потребно је да месите само док се састојци не сједине.
Нисте добро подмазали плех или не користите папир за печење
У том случају ће се тесто залепити за дно и кифлице или пециво које правите, неће успети.
Отварате врата рерне
Немојте да отварате врата рерне док печете тесто јер се температура смањује а тесто сплашњава.
Сечете пециво чим га извадите из рерне
Кад извадите из рерне оставите да се пециво добро охлади па тек онда сеците.
Trpеza.Alo.rs