few clouds
14°C
05.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОТКРИВАМО ТАЈНУ: Како направити најукуснији колач који ће одушевити изненадне госте

20.05.2024. 11:07 11:19
Пише:
Фото: Ilustarcija pixabay

Ако тражите рецепт који ће одушевити ваше укућане и изненадне госте, на правом сте месту! Доносимо вам рецепт који се лако прави, а резултат је невероватан.

Састојци:

200 г брашна

200 г шећера

200 г маслаца

4 јаја

100 мл млека

1 прашак за пециво

1 кашичица ванилин шећера

100 г чоколаде за кување

50 г какаа

Прстохват соли

Упутство за припрему:

Припрема смесе: У великој посуди помешајте маслац и шећер док не добијете пенасту смесу. Додајте једно по једно јаје, мутећи након сваког додавања. Додајте ванилин шећер и прстохват соли.

Додавање сувих састојака: У посебној посуди помешајте брашно, прашак за пециво и какао. Постепено додајте суве састојке у смесу са јајима, наизменично са млеком. Добро измешајте док смеса не постане глатка.

Додавање чоколаде: Истопите чоколаду за кување на пари или у микроталасној рерни. Додајте истопљену чоколаду у смесу и добро промешајте.

Печење: Загрејте рерну на 180°Ц. Излијте смесу у калуп за печење обложен папиром за печење. Пеците колач 30-35 минута, или док чачкалица убодена у средину не изађе чиста.

Хлађење и послуживање: Оставите колач да се потпуно охлади пре него што га исечете. По жељи, поспите шећером у праху или прелијте чоколадним преливом.

Овај рецепт је савршен за сваку прилику и гарантује задовољство свих који га пробају. 

Савет:

За бољи укус, можете додати и сецкане орахе или суво воће по жељи. Експериментишите и пронађите своју омиљену варијанту!

Аутор:
Пошаљите коментар
ЗА СЛАДОКУСЦЕ: Холандски кувар Рудолф ван Вин представио Београђанима нови колач са јабукама

ЗА СЛАДОКУСЦЕ: Холандски кувар Рудолф ван Вин представио Београђанима нови колач са јабукама

18.05.2024. 16:13 16:18