light rain
10°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Овакав ПИРЕ КРОМПИР још нисте пробали: Уз једноставан додатак добија фантастичан укус

16.05.2024. 12:22 12:28
Пише:
Фото: Pixabay.com

Када се нађете у недостатку времена и потреби за једноставним прилогом, одабир најчешће пада на укусан и брзо готов пире кромпир.

Како вам овај традиционалан прилог бројним јелима не би досадио, доносимо рецепт који ће му дати сасвим нов укус.

Популарна америчка водитељка и куварица Марта Стјуарт тврди да се у њеној породици генерацијама преноси одличан рецепт за припрему пире кромпира, који ће вас одушевити укусом и глатком текстуром.

Тајна је у коришћењу крем сира и павлаке, које уноси свежину и ароматичну киселост као створену за подизање једноставних јела попут прженог или похованог меса, грилованог поврћа или печене рибе.

Састојци:

1,5 кг кромпира

со и бибер

230 г крем сира

100 г маслаца

1/4 шољице млека

1/2 шољице павлаке за кување

Припрема:

Ставите кромпир и кашику соли у средњу шерпу, прелијте хладном водом и пустите да прокува. Смањите ватру, делимично поклопите и кувајте док кромпир не омекша, око 35 минута. Оцедите и оставите док се довољно не охлади да можете обрадити рукама.

Уклоните кору и исеците кромпир на велике комаде.

Помешајте кромпир, крем ​​сир, маслац, млеко и 1/4 шољице павлаке у посуди па миксајте док се не седини. Зачините сољу и бибером и мешајте до жељене густине.

Вратите пире кромпир у шерпу и ставите на средњу ватру. Додајте преосталу павлаку и кувајте уз стално мешање док се не загреје. Послужите одмах или држите на топлом у покривеној посуди изнад кључале воде до 2 сата.

Krstarica.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
МЛАДИ КРОМПИРИЋИ су најбољи када се спреме на овај начин: Један састојак им даје посебан укус

МЛАДИ КРОМПИРИЋИ су најбољи када се спреме на овај начин: Један састојак им даје посебан укус

29.04.2024. 12:34 12:41
МУСАКА ОД КРОМПИРА И БЛИТВЕ, пролећна комбинација укуса за сва чула

МУСАКА ОД КРОМПИРА И БЛИТВЕ, пролећна комбинација укуса за сва чула

08.04.2024. 14:33 14:41
Рецепт дана: Поховане шницле и пире кромпир

Рецепт дана: Поховане шницле и пире кромпир

15.03.2018. 11:48 11:52