КАДА БИ СЕ НА ЕВРОВИЗИЈИ БИРАЛА ХРАНА СРБИЈА БИ ОДЛИЧНО ПРОШЛА Овај војвођански специјалитет заузео високо 7. место (ФОТО)
ТастеАтлас био је инспирисан Евровизијом, због чега је направио листу најбоље хране у Европи.
Петровачки кулен се тако нашао на 7. месту.
На првом месту је норвешки лосом, затим пица наполитана, британски сладолед, иберијска пршута, пастел де ната и каламата маслине из Грчке.
Кулен је сувомесни производ, који се традиционално прави у Војводини, где постоје различите врсте кулена, најчешће зависно од предела или места где их праве, а неки од најпознатијих су: бачки кулен, сремски домаћи кулен и петровачки кулен.
"Када би се на Евровизији бирала храна, коме бисте дали 12, 10, 8 поена?", написали су опису.
Петровачки кулен се одувек производи на исти начин, а се састоји од свињског меса, соли, уз додатке љуте паприке, пастозног белог лука, самлевеног кима, и мало шећера.
Дими се две недеље хладним димом сувог дрвета коштуњавог воћа. После димљења кулен се суше на тавану.
Дневник/Б92