Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KADA BI SE NA EVROVIZIJI BIRALA HRANA SRBIJA BI ODLIČNO PROŠLA Ovaj vojvođanski specijalitet zauzeo visoko 7. mesto (FOTO)

14.05.2024. 16:03 16:14
Piše:
Izvor: Ilustarcija pixabay

TasteAtlas bio je inspirisan Evrovizijom, zbog čega je napravio listu najbolje hrane u Evropi.

Petrovački kulen se tako našao na 7. mestu.

Na prvom mestu je norveški losom, zatim pica napolitana, britanski sladoled, iberijska pršuta, pastel de nata i kalamata masline iz Grčke.

Kulen je suvomesni proizvod, koji se tradicionalno pravi u Vojvodini, gde postoje različite vrste kulena, najčešće zavisno od predela ili mesta gde ih prave, a neki od najpoznatijih su: bački kulen, sremski domaći kulen i petrovački kulen.

"Kada bi se na Evroviziji birala hrana, kome biste dali 12, 10, 8 poena?", napisali su opisu.

Petrovački kulen se oduvek proizvodi na isti način, a se sastoji od svinjskog mesa, soli, uz dodatke ljute paprike, pastoznog belog luka, samlevenog kima, i malo šećera. 

Dimi se dve nedelje hladnim dimom suvog drveta koštunjavog voća. Posle dimljenja kulen se suše na tavanu.

Dnevnik/B92

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TasteAtlas (@tasteatlas)

 
Autor:
Pošaljite komentar