clear sky
12°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СРПСКИ РУКОМЕТАШИ УПРКОС ПОБЕДИ ОСТАЛИ БЕЗ ПЛАСМАНА НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО: Неуспех, који не боли, већ храбри

12.05.2024. 19:42 19:52
Пише:
Фото: Ф. Бакић

Рукометаши Србије нису успели да се пласирају на Светско првенство упркос победи над Шпанијом у квалификационом реванш мечу.

Пулени Бориса Ројевића имали су шут којим би изборили седмерце, али је Кос слабо шутирао. У првом дуелу одиграном у Лалину домаћин је славио са 32:28.

Публика у Спенсу пружила је сјајну подршку и громогласним аплаузима „частила“ сваки добар потез „орлова“.


Вајлд карта једина опција

Након победе над Шпанијом генерални секретар RSS-a Александар Брковић рекао је да ће под хитно послати захтев за вајлд карту како би се репрезентација ипак нашла на смотри најбољих светских рукометаша.

-  Одмах смо по завршетку утакмице послали захтев за вајлд карту. Сматрамо да смо игром у оба меча, а нарочито овом другом заслужили да се нађемо на Светском првенству.


Домаћа селекција је одлично почела меч. Напад је солидно функционисао и није било исхитрених и нерезонских шутева. У одбрани све је било „под конас“ сјајна кретња и правовремени фаулови довели су до тога да Шпанци први погодак постигну на истеку петог минута. На голу Србије бриљирао је Дејан Милосављевић „Банда“ и интервенцијама давао саиграчима ветар у леђа. „Фурију“ је изненадио Милош кос који се иако је још „клинац“ у односу на прекаљене Шпанске асове дизао на шут без страха и решетао мрежу једног од најбољих голмана света Морена Переза Де Варгаса. Средином првог полувремена „орлови“ су доминирали“. Милосављев је био непремостива препрека на голу, док су у нападу незаустављиви били два Милоша, Кос и Орбовић. На тренутке се чинило да ће Шпанија са неколико контри да лако смањи заостатак, али то се није десило. „Орлови“ су играли уздигнутог чела и на одмор су отишли са четири гола предности.


Игра обећава

Голман селекције Србије и један од најзапаженијих актера утакмице Дејан Милосављев истакао је да је екипи жао, али да верује у добре резултате у годинама које следе.

- Одиграли смо сјајан меч и искрен да будем знао сам да чемо славити. Остаје жал што нисмо изборили и пласман на светско првенство, али ни та прича није завршена. Не може да нам буде право када победите3 овакву екипу са три гола разлике, а не пласирате се на планетарно такмичење. Ипак, радује ме однос младих према репрезентацији и сигуран сам да наше време тек долази –кратко је рекао Милосављев.


На старту другог дела обе екипе су играле хаотично са много изгубљених лопти и нереализованих контри и полуконтри. Уследио је поново одличан период Србије која је стекла пет голова предности. Ипак, десио се и пех за Србију пошто је Дарко Ђукић након сјајно истрчане контре и гола остао да лежи на паркету због бола у колену, и није се враћао у игру. Феноменално вече имао је чувар мреже Србије Дејан Милосављев и носио је екипу у тренуцима када напад није функционисао. На 10 минута до краја Србија је водила са 21:18. Разиграли су се искусни Шпанци када је то било потребно и пришли на само минус два. „Орлови“ су имали напад којим би изборили седмерце, али је шут Коса у последњој секунди одбранио Перез Де Варгас и послао своју селекцију на Мундијал.

Србија - Шпанија 25:22 (15:11)

НОВИ САД: Спенс, гледалаца: 5.000. Судије: Б. Лех и Д. Сок (Словенија). Седмерци: Србија 4 (4), Шпанија 5 (5). Искључења: Србија 10, Шпанија 8 минута.

СРБИЈА: Милосављев (16 одбрана), Цупара, Јевтић, Кос 3, Јовановић 2 (1), Вуковљак, Колаковић 1, Борзаш, Којадиновић 1, Пушица, В. Илић 6 (4), Орбовић 4, Вејин, Кукић 3, Ђукић 2, Пешмалбек 3.

ШПАНИЈА: Коралес (8 одбрана), Де Варгас (4 одбране), Македа 1, Фернандез, А. Душјебајев 2, Соле 3, Гарсиандија 1, Гунтин 1, Морос, Касадо 1, Гомез 5 (4), Гвардиола 2, Тарафета, Д. Душјебајев 3, Хименез 3, Родригез.

В. Гвозденовић

Аутор:
Пошаљите коментар
БОРИС РОЈЕВИЋ ПРЕД РЕВАНШ КВАЛИФИКАЦИЈА СП СА ШПАНЦИМА: Гарантујемо да ћемо дати на терену и више од максимума 

БОРИС РОЈЕВИЋ ПРЕД РЕВАНШ КВАЛИФИКАЦИЈА СП СА ШПАНЦИМА: Гарантујемо да ћемо дати на терену и више од максимума 

10.05.2024. 17:42 17:48
(УЖИВО) РЕВАНШ МЕЧ БАРАЖА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА СП: Србија победила Шпанију са 25:22, али то није било довољно за пласман на планетарну смотру

(УЖИВО) РЕВАНШ МЕЧ БАРАЖА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА СП: Србија победила Шпанију са 25:22, али то није било довољно за пласман на планетарну смотру

12.05.2024. 16:39 18:53