Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SRPSKI RUKOMETAŠI UPRKOS POBEDI OSTALI BEZ PLASMANA NA SVETSKO PRVENSTVO: Neuspeh, koji ne boli, već hrabri

12.05.2024. 19:42 19:52
Piše:
Foto: F. Bakić

Rukometaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju na Svetsko prvenstvo uprkos pobedi nad Španijom u kvalifikacionom revanš meču.

Puleni Borisa Rojevića imali su šut kojim bi izborili sedmerce, ali je Kos slabo šutirao. U prvom duelu odigranom u Lalinu domaćin je slavio sa 32:28.

Publika u Spensu pružila je sjajnu podršku i gromoglasnim aplauzima „častila“ svaki dobar potez „orlova“.


Vajld karta jedina opcija

Nakon pobede nad Španijom generalni sekretar RSS-a Aleksandar Brković rekao je da će pod hitno poslati zahtev za vajld kartu kako bi se reprezentacija ipak našla na smotri najboljih svetskih rukometaša.

-  Odmah smo po završetku utakmice poslali zahtev za vajld kartu. Smatramo da smo igrom u oba meča, a naročito ovom drugom zaslužili da se nađemo na Svetskom prvenstvu.


Domaća selekcija je odlično počela meč. Napad je solidno funkcionisao i nije bilo ishitrenih i nerezonskih šuteva. U odbrani sve je bilo „pod konas“ sjajna kretnja i pravovremeni faulovi doveli su do toga da Španci prvi pogodak postignu na isteku petog minuta. Na golu Srbije briljirao je Dejan Milosavljević „Banda“ i intervencijama davao saigračima vetar u leđa. „Furiju“ je iznenadio Miloš kos koji se iako je još „klinac“ u odnosu na prekaljene Španske asove dizao na šut bez straha i rešetao mrežu jednog od najboljih golmana sveta Morena Pereza De Vargasa. Sredinom prvog poluvremena „orlovi“ su dominirali“. Milosavljev je bio nepremostiva prepreka na golu, dok su u napadu nezaustavljivi bili dva Miloša, Kos i Orbović. Na trenutke se činilo da će Španija sa nekoliko kontri da lako smanji zaostatak, ali to se nije desilo. „Orlovi“ su igrali uzdignutog čela i na odmor su otišli sa četiri gola prednosti.


Igra obećava

Golman selekcije Srbije i jedan od najzapaženijih aktera utakmice Dejan Milosavljev istakao je da je ekipi žao, ali da veruje u dobre rezultate u godinama koje slede.

- Odigrali smo sjajan meč i iskren da budem znao sam da čemo slaviti. Ostaje žal što nismo izborili i plasman na svetsko prvenstvo, ali ni ta priča nije završena. Ne može da nam bude pravo kada pobedite3 ovakvu ekipu sa tri gola razlike, a ne plasirate se na planetarno takmičenje. Ipak, raduje me odnos mladih prema reprezentaciji i siguran sam da naše vreme tek dolazi –kratko je rekao Milosavljev.


Na startu drugog dela obe ekipe su igrale haotično sa mnogo izgubljenih lopti i nerealizovanih kontri i polukontri. Usledio je ponovo odličan period Srbije koja je stekla pet golova prednosti. Ipak, desio se i peh za Srbiju pošto je Darko Đukić nakon sjajno istrčane kontre i gola ostao da leži na parketu zbog bola u kolenu, i nije se vraćao u igru. Fenomenalno veče imao je čuvar mreže Srbije Dejan Milosavljev i nosio je ekipu u trenucima kada napad nije funkcionisao. Na 10 minuta do kraja Srbija je vodila sa 21:18. Razigrali su se iskusni Španci kada je to bilo potrebno i prišli na samo minus dva. „Orlovi“ su imali napad kojim bi izborili sedmerce, ali je šut Kosa u poslednjoj sekundi odbranio Perez De Vargas i poslao svoju selekciju na Mundijal.

Srbija - Španija 25:22 (15:11)

NOVI SAD: Spens, gledalaca: 5.000. Sudije: B. Leh i D. Sok (Slovenija). Sedmerci: Srbija 4 (4), Španija 5 (5). Isključenja: Srbija 10, Španija 8 minuta.

SRBIJA: Milosavljev (16 odbrana), Cupara, Jevtić, Kos 3, Jovanović 2 (1), Vukovljak, Kolaković 1, Borzaš, Kojadinović 1, Pušica, V. Ilić 6 (4), Orbović 4, Vejin, Kukić 3, Đukić 2, Pešmalbek 3.

ŠPANIJA: Korales (8 odbrana), De Vargas (4 odbrane), Makeda 1, Fernandez, A. Dušjebajev 2, Sole 3, Garsiandija 1, Guntin 1, Moros, Kasado 1, Gomez 5 (4), Gvardiola 2, Tarafeta, D. Dušjebajev 3, Himenez 3, Rodrigez.

V. Gvozdenović

Autor:
Pošaljite komentar
BORIS ROJEVIĆ PRED REVANŠ KVALIFIKACIJA SP SA ŠPANCIMA: Garantujemo da ćemo dati na terenu i više od maksimuma 

BORIS ROJEVIĆ PRED REVANŠ KVALIFIKACIJA SP SA ŠPANCIMA: Garantujemo da ćemo dati na terenu i više od maksimuma 

10.05.2024. 17:42 17:48
(UŽIVO) REVANŠ MEČ BARAŽA KVALIFIKACIJA ZA SP: Srbija pobedila Španiju sa 25:22, ali to nije bilo dovoljno za plasman na planetarnu smotru

(UŽIVO) REVANŠ MEČ BARAŽA KVALIFIKACIJA ZA SP: Srbija pobedila Španiju sa 25:22, ali to nije bilo dovoljno za plasman na planetarnu smotru

12.05.2024. 16:39 18:53