ПОСНА ЦАРСКA ПИТA: Готова за 10 минута, а тако укусна да је радо једу и они који не посте
Посна царска пита је толико укусна да за трен нестане са стола и увек се тражи парче више
Царска пита, позната још и као шпанска, радо је виђен гост на трпези, али је у периоду поста људи „заобилазе“, јер се по оригиналном рецепту спрема са јајима, сиром и шунком.
Зато смо припремили посни рецепт за ову питу, која је једнако укусна као и мрсна и верујемо да ћете је спремати и када прође време поста.
Састојци:
250 гр пшеничног брашна
250 гр кукурузног брашна
1 кесица прашка за пециво
3 чаше киселе воде
1 кисела или свежа паприка
1 шаргарепа
1 тиквица
5 киселих краставчића
со, зачини по укусу
Припрема:
Сво поврће оперите, очистите, паприку исеците на коцкице, а тиквицу и шаргарепу изрендајте.
У дубоку посуду помешајте брашно и прашак за пециво, па додајте поврће, со, зачине и сипајте киселу воду.
Мешајте док не разбијете грудвице од брашна.
Плех у ком ћете пећи обложите папиром за печење, па улијте смесу.
Уколико желите можете да поспете сусам или семенке бундеве.
Ставите у рерну на 180 степени и пеците 30 минута.
Питу исеците на коцке жељене величине и послужите је топлу.
Пријатно!
Krstarica.rs/ Дневник