Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ БЕЗ МЛЕКА И ЈАЈА Изненадиће вас шта се ставља уместо тога

26.04.2024. 09:30 09:44
Пише:
Фото: Freepik

Увек је добро време за палачинке, чак и током поста.

Можете их пунити орашастим плодовима, шећером, мармеладом или неком врстом посног крема.

Најбоље би било да топле палачинке поспете шећером и ораси да би се боље топиле и биле укусније.

Уживајте у укусним и меким палачинкама без иједног јајета или млека.

 
Састојци:

- 300 грама брашна, 1/2 кашичице соли, 1 кашичица шећера, 1 ванилин шећер, 1 кашичица прашка за пециво, 1 кашичица соде бикарбоне, 50 мл уља, 600 мл воде, џем од кајсије, млевених ораха

Припрема:

У чинији помешати брашно, со и шећер и мешати жицом. Затим додајте ванилин шећер, прашак за пециво и соду бикарбону. Када сте сјединили, додајте мало уља и воде. Док додајете воду, умутите жицом да разбијете све настале грудвице. Ово морате да радите неколико минута да бисте постигли прави ефекат. Смеса је спремна. Науљите тепсију у којој ћете пећи палачинке.

Ставите једну мерицу смесе и пеците  око два минута са обе стране док не порумени. На крају палачинке напуните џемом од кајсија или неким другим џемом, а затим поспите орасима. Такође, данас се могу купити посни намази, као и посни млевени кекс. Ако сте љубитељ ових комбинација, можете и без гриже савести уживати у њима, пише Република.

(Крстарица)

Пише:
Пошаљите коментар