РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ БЕЗ МЛЕКА И ЈАЈА Изненадиће вас шта се ставља уместо тога
Увек је добро време за палачинке, чак и током поста.
Можете их пунити орашастим плодовима, шећером, мармеладом или неком врстом посног крема.
Најбоље би било да топле палачинке поспете шећером и ораси да би се боље топиле и биле укусније.
Уживајте у укусним и меким палачинкама без иједног јајета или млека.
- 300 грама брашна, 1/2 кашичице соли, 1 кашичица шећера, 1 ванилин шећер, 1 кашичица прашка за пециво, 1 кашичица соде бикарбоне, 50 мл уља, 600 мл воде, џем од кајсије, млевених ораха
У чинији помешати брашно, со и шећер и мешати жицом. Затим додајте ванилин шећер, прашак за пециво и соду бикарбону. Када сте сјединили, додајте мало уља и воде. Док додајете воду, умутите жицом да разбијете све настале грудвице. Ово морате да радите неколико минута да бисте постигли прави ефекат. Смеса је спремна. Науљите тепсију у којој ћете пећи палачинке.
Ставите једну мерицу смесе и пеците око два минута са обе стране док не порумени. На крају палачинке напуните џемом од кајсија или неким другим џемом, а затим поспите орасима. Такође, данас се могу купити посни намази, као и посни млевени кекс. Ако сте љубитељ ових комбинација, можете и без гриже савести уживати у њима, пише Република.
(Крстарица)