NE MORATE U GRČKU DA BISTE JELI CACIKI Napravite ovaj prilog kod kuće i uživajte u bogatstvu ukusa
Ovaj savršeni prilog slaže se uz meso, ribu, povrće, pomfrit.
Osvežavajuća salata, lako se pravi i pravi je raj za nepce. Ne morate čekati da odete u Grčku na more, možete je sami napraviti u svojoj režiji.
3 sveža krastavca
200 g grčkog jogurta
2 krupnija čena belog luka
kašičica iseckane mirođije
kašika maslinovog ulja
kašika limunovog soka
prstohvat bibera
so po ukusu
Priprema:
Prvo oljuštite krastavce i kašičicom izvadite sredinu sa semenkama. Narendajte krastavce i stavite ih u cediljku. Posolite ih i ostavite da se ocede od viška vode. Čenove belog luka prelijte sa 2-3 kašike maslinovog ulja i ostavite ih pola sata da ulje upije aromu luka. Beli luk sitno narendajte. Sjedinite beli luk i grčki jogurt, pa ostavite smesu preko noći u frižideru. Dodajte iseckanu mirođiju, maslinovo ulje, limunov sok, biber i so po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke.