ПОСНЕ КРОФНЕ СУ ОСВОЈИЛЕ СВЕТ Невероватно али истинито, и током поста можете се засладити својом омиљеном посластицом
Срби се залудели, а преко 2.000.000 људи се одушевило како се спрема ова изврсна посластица
Овај рецепт за посне крофне прегледало је преко два милиона људи, а сазнаћете и сами зашто.
Састојци:
40 грама сировог квасца
2 кашике шећера
1 кашика брашна (због активирања кивасца)
2 кесице ванилин шећера
100 мл уља
300 мл млаке воде
200 мл киселе воде
корица од лимуна
1 кг брашна
1 кашичица соли
Припрема:
Растопите квасац са две кашике шећера у млакој води и додајте једну кашику брашна.
Затим, када се квасац активира, додајте му уље, киселу воду, корицу лимуна, а потом и брашно. Умесите тесто у које сте додали и кашичицу соли.
Оставите да надође тесто око пола сата.
Потом га развуците на радној површини, исеците крофнице са чашом и оставите их на пулту да одстоје око 15 минута пре него што почнете да их пржите у уљу.
Поспите их шећером у праху.
Kurir.rs/ Дневник