POSNE KROFNE SU OSVOJILE SVET Neverovatno ali istinito, i tokom posta možete se zasladiti svojom omiljenom poslasticom
Srbi se zaludeli, a preko 2.000.000 ljudi se oduševilo kako se sprema ova izvrsna poslastica
Ovaj recept za posne krofne pregledalo je preko dva miliona ljudi, a saznaćete i sami zašto.
Sastojci:
40 grama sirovog kvasca
2 kašike šećera
1 kašika brašna (zbog aktiviranja kivasca)
2 kesice vanilin šećera
100 ml ulja
300 ml mlake vode
200 ml kisele vode
korica od limuna
1 kg brašna
1 kašičica soli
Priprema:
Rastopite kvasac sa dve kašike šećera u mlakoj vodi i dodajte jednu kašiku brašna.
Zatim, kada se kvasac aktivira, dodajte mu ulje, kiselu vodu, koricu limuna, a potom i brašno. Umesite testo u koje ste dodali i kašičicu soli.
Ostavite da nadođe testo oko pola sata.
Potom ga razvucite na radnoj površini, isecite krofnice sa čašom i ostavite ih na pultu da odstoje oko 15 minuta pre nego što počnete da ih pržite u ulju.
Pospite ih šećerom u prahu.
Kurir.rs/ Dnevnik