КАКО ДА ПРЕПОЗНАТЕ СВЕЖУ РИБУ За овај трик сигурно нисте знали; Ако га примените никада више нећете погрешити
26.03.2024.
10:14
10:25
Коментари (0)
Залеђена, па поново одмрзнута риба је права замка у рибарницама. Ипак, постоје начини како да утврдите свежину рибе.
Наиме, први корак у оцени свежине рибе јесте процена њене коже. Што је пигментација на кожи блеђа и без сјаја то је риба старија.
Затим, обратите пажњу и на следеће карактеристике:
– риба мора да буде покривена са слузи неутралног мириса,
– крљушти морају бити црвене и крваве,
– очи морају да буду стакласте и испупчене,
Ипак, један од најлакших трикова, који је уједно и сјајан јесте ако видите удубљења на риби. Наиме, најједноставније је притиснути трбушни део рибе, уколико се врати мишићно ткиво риба је доброг квалитета!