РЕЦЕПТ С ХИЛАНДАРА Ево коју чорбу једу МОНАСИ у време поста! Најукусније јело на води, организму баш ПРИЈА
Ближи се почетак Ускршњег поста, а сви који га се придржавају већ полако размишљају шта би све могли да спремају у том периоду од седам недеља.
Осим посне сарме, ђувеча, подварка... једно једноставно јело ће вас оставити без текста.
Ради се о чорби од кромпира и шаргарепе на води, коју монаси са Хиландара стално праве у том периоду.
Лагана је, пријаће вам, а укус је божанствен и у то ћете се и сами уверити.
Састојци:
- кромпир
- црни лук
- шаргарепа
- зачини (першун и оригано)
Припрема:
1. Кромпир оперите, ољуштите и исеците на коцкице.
2. Шаргарепе оперите и исеците на колутове.
3. Узмите шерпу, сипајте уље да се загреје, па ставите црни лук да се продинста.
4. Затим се додаје шаргарепа и кромпир, сипајте воду, посолите и кувајте на тихој ватри док не омекша.
5. Када поврће омекша шерпу склоните са рингле и додајте зачине.
Дневник/Лепоте Србије