broken clouds
-1°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РЕЦЕПТ С ХИЛАНДАРА Ево коју чорбу једу МОНАСИ у време поста! Најукусније јело на води, организму баш ПРИЈА

14.03.2024. 19:59 20:05
Пише:
Фото: pixabay.com

Ближи се почетак Ускршњег поста, а сви који га се придржавају већ полако размишљају шта би све могли да спремају у том периоду од седам недеља.

Осим посне сарме, ђувеча, подварка... једно једноставно јело ће вас оставити без текста.

Ради се о чорби од кромпира и шаргарепе на води, коју монаси са Хиландара стално праве у том периоду.

Лагана је, пријаће вам, а укус је божанствен и у то ћете се и сами уверити.

Састојци:

- кромпир

- црни лук

- шаргарепа

- зачини (першун и оригано)

Припрема:

1. Кромпир оперите, ољуштите и исеците на коцкице.

2. Шаргарепе оперите и исеците на колутове.

3. Узмите шерпу, сипајте уље да се загреје, па ставите црни лук да се продинста.

4. Затим се додаје шаргарепа и кромпир, сипајте воду, посолите и кувајте на тихој ватри док не омекша.

5. Када поврће омекша шерпу склоните са рингле и додајте зачине.

Дневник/Лепоте Србије

Пише:
Пошаљите коментар
ЕВО КАДА ПОЧИЊЕ УСКРШЊИ ПОСТ Најстрожији је, траје чак 7 недеља, а ово су ПРАВИЛА која верници морају да ПОШТУЈУ

ЕВО КАДА ПОЧИЊЕ УСКРШЊИ ПОСТ Најстрожији је, траје чак 7 недеља, а ово су ПРАВИЛА која верници морају да ПОШТУЈУ

16.02.2024. 15:49 15:58