Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RECEPT S HILANDARA Evo koju čorbu jedu MONASI u vreme posta! Najukusnije jelo na vodi, organizmu baš PRIJA

14.03.2024. 19:59 20:05
Piše:
Foto: pixabay.com

Bliži se početak Uskršnjeg posta, a svi koji ga se pridržavaju već polako razmišljaju šta bi sve mogli da spremaju u tom periodu od sedam nedelja.

Osim posne sarme, đuveča, podvarka... jedno jednostavno jelo će vas ostaviti bez teksta.

Radi se o čorbi od krompira i šargarepe na vodi, koju monasi sa Hilandara stalno prave u tom periodu.

Lagana je, prijaće vam, a ukus je božanstven i u to ćete se i sami uveriti.

Sastojci:

- krompir

- crni luk

- šargarepa

- začini (peršun i origano)

Priprema:

1. Krompir operite, oljuštite i isecite na kockice.

2. Šargarepe operite i isecite na kolutove.

3. Uzmite šerpu, sipajte ulje da se zagreje, pa stavite crni luk da se prodinsta.

4. Zatim se dodaje šargarepa i krompir, sipajte vodu, posolite i kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša.

5. Kada povrće omekša šerpu sklonite sa ringle i dodajte začine.

Dnevnik/Lepote Srbije

Piše:
Pošaljite komentar
EVO KADA POČINJE USKRŠNJI POST Najstrožiji je, traje čak 7 nedelja, a ovo su PRAVILA koja vernici moraju da POŠTUJU

EVO KADA POČINJE USKRŠNJI POST Najstrožiji je, traje čak 7 nedelja, a ovo su PRAVILA koja vernici moraju da POŠTUJU

16.02.2024. 15:49 15:58