RECEPT S HILANDARA Evo koju čorbu jedu MONASI u vreme posta! Najukusnije jelo na vodi, organizmu baš PRIJA
Bliži se početak Uskršnjeg posta, a svi koji ga se pridržavaju već polako razmišljaju šta bi sve mogli da spremaju u tom periodu od sedam nedelja.
Osim posne sarme, đuveča, podvarka... jedno jednostavno jelo će vas ostaviti bez teksta.
Radi se o čorbi od krompira i šargarepe na vodi, koju monasi sa Hilandara stalno prave u tom periodu.
Lagana je, prijaće vam, a ukus je božanstven i u to ćete se i sami uveriti.
Sastojci:
- krompir
- crni luk
- šargarepa
- začini (peršun i origano)
Priprema:
1. Krompir operite, oljuštite i isecite na kockice.
2. Šargarepe operite i isecite na kolutove.
3. Uzmite šerpu, sipajte ulje da se zagreje, pa stavite crni luk da se prodinsta.
4. Zatim se dodaje šargarepa i krompir, sipajte vodu, posolite i kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša.
5. Kada povrće omekša šerpu sklonite sa ringle i dodajte začine.
Dnevnik/Lepote Srbije