ЧОКОЛАДНА ТОРТА од 5 састојака која се не пече, готова за 20 минута
Припрема је брза и једноставна, а резултат је торта која ће очарати сва ваша чула.
Састојци:
- 200 г тамне чоколаде (можете користити чоколаду за кување)
- 200 г маслаца
- 200 г петит кекса (или неког другог)
- 100 г шећера
- 100 мл млека
Припрема:
У шерпици на ниској температури отопите маслац заједно са шећером и млеком док се шећер не растопи. Склоните са ватре и додајте изломљену чоколаду. Мешајте док се чоколада потпуно не отопи и смеса постане глатка.
У већу посуду ставите кекс, па прелијте преко њега чоколадну смесу. Добро промешајте да се кекс потпуно обложи чоколадом.
Припремите округли калуп за торту тако што ћете га обложити провидном фолијом. Смесу од кекса и чоколаде сипајте у калуп, равномерно распоређујући по целој површини и притискајући лагано да добијете компактну торту.
Ставите торту у фрижидер и оставите да се стегне најмање 4 сата, идеално преко ноћи. Након што се торта добро охлади и стегне, извадите је из калупа, скините фолију и послужите.
Уживајте!
Informеr.rs/ Дневник