broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВО ЈЕ ТРИК ВРХУНСКИХ КУВАРА Додајте у млевено месо овај састојак и биће невероватно сочно

06.03.2024. 21:58 22:04
Пише:
Извор: ilustracija/pixabay

Иако припрема јела од млевеног меса делује како веома једноставан задатак, често се дешава да на крају има гуменаст укус и нимало примамљиву боју.

Зато су врхунски кувари поделили трик који ће помоћи да од млевеног меса добијете најбољи укус и визуелни изглед.

Потребно је да у њега само додате мало соде бикарбоне.

Уколико је додате месу, оно ће остати меко, а истовремено ће приликом кувања добити лепу боју и неће пустити пуно воде.

Искусни кувари тврде да је довољно да прстохват соде бикарбоне растворите у мало воде, а затим то умешате у сирово млевено месо и оставите да одстоји најмање 15 минута (али не више од 45 минута) пре припреме.

На тај начин месо ће имати лепу боју, а такође ће изостати гуменасти укус који понекад може да настане након дугог кувања.

Трик је у простој хемијској реакцији – сода бикарбона подиже пХ вредност меса и тиме спречава везивање протеина у месу. Управо захваљујући томе се не истискује вишак воде.

Б92

Аутор:
Пошаљите коментар
НАЈБОЉА СМЕСА ЗА ПОХОВАЊЕ, ТАЈНА је у овој НАМИРНИЦИ Само на овај начин ће месо бити СОЧНО

НАЈБОЉА СМЕСА ЗА ПОХОВАЊЕ, ТАЈНА је у овој НАМИРНИЦИ Само на овај начин ће месо бити СОЧНО

13.02.2024. 14:28 20:16