БРЗИ РУЧАК "ЗА ПОНЕТИ" Ови такоси се праве очас посла, а укус ће вас распаметити
Љубитељи ове врсте кухиње ће се заљубити у лагани рецепт за такосе који буде сва чула и отварају апетит.
Ево како да направите неодољиве такосе чији укус ће вас из ваше кухиње инстант пребацити у Мексико.
Потребни састојци:
Маслиново уље
Црвени лук
Бели лук
Млевено месо (јунеће/свињско)
Парадајз сок/пелат
Зачини
Салса:
Авокадо
Лајм
Першун
Грчки јогурт
Маслиново уље
Со и бибер
Прилози:
Зелена салата
Кукуруз
На тигању са мало угрејаног уља пропржићемо једну главицу црвеног лука који ћемо прелити са мало бујона и додати ситно исецкан бели лук. Затим у то убацијумо млевено месо и динстамо у парадајз сосу.
У међувремену, у блендеру ћемо направити салсу. Биће нам потребан један авокадо, изрендана кора пола лајма, који цемо исцедити у тај авокадо, а затим додати першун и грчки јогурт, као и мало маслиновог уља. На крају посолимо и побиберимо па све то изблендамо. И вуала, салса је спремна!
Сада ћемо благо изгриловати тортиље на тигању са обе стране па их нафиловати. Прво стављамо млевено месо у парадајз сосу, па зелену салату и кукуруз и на крају салсу од авокада. Додатке можете мењати по сопственом укусу, па се ту може додати још и црни лук, пасуљ, рендани качкаваљ или шта год пожелите.
Тортиљу преклопите и уживате у дегустацији. Пријатно!
Дневник/Стил.Курир