BRZI RUČAK "ZA PONETI" Ovi takosi se prave očas posla, a ukus će vas raspametiti
Ljubitelji ove vrste kuhinje će se zaljubiti u lagani recept za takose koji bude sva čula i otvaraju apetit.
Evo kako da napravite neodoljive takose čiji ukus će vas iz vaše kuhinje instant prebaciti u Meksiko.
Potrebni sastojci:
Maslinovo ulje
Crveni luk
Beli luk
Mleveno meso (juneće/svinjsko)
Paradajz sok/pelat
Začini
Salsa:
Avokado
Lajm
Peršun
Grčki jogurt
Maslinovo ulje
So i biber
Prilozi:
Zelena salata
Kukuruz
Na tiganju sa malo ugrejanog ulja propržićemo jednu glavicu crvenog luka koji ćemo preliti sa malo bujona i dodati sitno iseckan beli luk. Zatim u to ubacijumo mleveno meso i dinstamo u paradajz sosu.
U međuvremenu, u blenderu ćemo napraviti salsu. Biće nam potreban jedan avokado, izrendana kora pola lajma, koji cemo iscediti u taj avokado, a zatim dodati peršun i grčki jogurt, kao i malo maslinovog ulja. Na kraju posolimo i pobiberimo pa sve to izblendamo. I vuala, salsa je spremna!
Sada ćemo blago izgrilovati tortilje na tiganju sa obe strane pa ih nafilovati. Prvo stavljamo mleveno meso u paradajz sosu, pa zelenu salatu i kukuruz i na kraju salsu od avokada. Dodatke možete menjati po sopstvenom ukusu, pa se tu može dodati još i crni luk, pasulj, rendani kačkavalj ili šta god poželite.
Tortilju preklopite i uživate u degustaciji. Prijatno!
Dnevnik/Stil.Kurir