Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

BRZI RUČAK "ZA PONETI" Ovi takosi se prave očas posla, a ukus će vas raspametiti

02.03.2024. 14:23 14:31
Piše:
Foto: Printscreen/Facebook

Ljubitelji ove vrste kuhinje će se zaljubiti u lagani recept za takose koji bude sva čula i otvaraju apetit.

Evo kako da napravite neodoljive takose čiji ukus će vas iz vaše kuhinje instant prebaciti u Meksiko.

Potrebni sastojci:

Maslinovo ulje

Crveni luk

Beli luk

Mleveno meso (juneće/svinjsko)

Paradajz sok/pelat

Začini

Salsa:

Avokado

Lajm

Peršun

Grčki jogurt

Maslinovo ulje

So i biber

Prilozi:

Zelena salata

Kukuruz

Na tiganju sa malo ugrejanog ulja propržićemo jednu glavicu crvenog luka koji ćemo preliti sa malo bujona i dodati sitno iseckan beli luk. Zatim u to ubacijumo mleveno meso i dinstamo u paradajz sosu.

U međuvremenu, u blenderu ćemo napraviti salsu. Biće nam potreban jedan avokado, izrendana kora pola lajma, koji cemo iscediti u taj avokado, a zatim dodati peršun i grčki jogurt, kao i malo maslinovog ulja. Na kraju posolimo i pobiberimo pa sve to izblendamo. I vuala, salsa je spremna!

Sada ćemo blago izgrilovati tortilje na tiganju sa obe strane pa ih nafilovati. Prvo stavljamo mleveno meso u paradajz sosu, pa zelenu salatu i kukuruz i na kraju salsu od avokada. Dodatke možete menjati po sopstvenom ukusu, pa se tu može dodati još i crni luk, pasulj, rendani kačkavalj ili šta god poželite.

Tortilju preklopite i uživate u degustaciji. Prijatno!

Dnevnik/Stil.Kurir

Piše:
Pošaljite komentar