ПОНОВО ЋЕТЕ МАЗАТИ МАСТ НА ХЛЕБ Послушајте светски познату нутриционисткињу; Ни са кафом није све тако црно
Моника Ринејџел је светски позната нутриционисткиња која често даје савете о здравој исхрани и разбија митове о храни.
Моника Ринејџел је светски позната нутриционисткиња која често даје савете о здравој исхрани и разбија митове о храни. Открила је које намирнице, иако верујемо супротно, можемо чешће да једемо.
Свињска маст
Бројна истраживања показала су да свињска маст има 33% мање засићених („лоших“) масти од путера, двапут више „добрих“, мононезасићених и три пута више омега 3 масних киселина. Иако нутриционисткиња саветује да примарни извор масноћа буде маслиново уље, не види ништа лоше у томе да свињска маст буде друга на листи, јер је одличан извор витамина Б и минерала.
Црна кафа
Конзумирање црне кафе је добро када треба повећати добар холестерол у телу и смањити упале, пише „BBC“. Кафа је богата антиоксидантима који штите срце и јачају имунитет, само не треба претеривати са количином.
Месо
Црвено месо, тврди Моника, има лошу репутацију из сасвим погрешних разлога. Добар је извор протеина, гвожђа, витамина Б, цинка и осталих нутријената, а садржи и мононезасићене масноће, сличне онима из маслиновог уља па се препоручује његова конзумација.
Кромпир
Ако смањујете количину соли коју уносите у току дана, треба да повећате унос калијума, саветују нутриционисти. Једите свеже воће, поврће и интегралне житарице, а један од најбољих извора калијума је кромпир.
Alo.rs