light rain
16°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0602
usd
105.2321
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

„ИМАМ ПАТРИОТСКУ ЖЕЉУ ДА ИСПРЕД СВОЈЕ ЗАСТАВЕ СТОЈИМ ПОНОСНО КАО ПРЕДСТАВНИК”! Зорја никад искренија о учешћу на „Песми за Евровизију”

29.01.2024. 15:47 16:01
Пише:
Извор: Urtė Kaunas i RTS / Montaža

Ко је лик у огледалу, пита се у својој песми Зорја Пајић, једна од такмичарки на предстојећој „Песми за Евровизију” на којој ће, након што је 2022. године освојила 3. место и важила за једног од три главна фаворита, покушати да тријумфује и отпутује у Малме на престижну Евровизију.

„Докле више да се претварам? Коме дугујем? Мрзим све те улоге, да бар једна моја је” пева Зорја у песми „Лик у огледалу” коју је написала са супругом Лазаром Пајићем. Њена песма поједине кориснике ТикТока подсетила је стилски на песме рађене за филмове о Џејмсу Бонду. Зорја је са супругом песму „Лик у огледалу” радила наменски. 

– Ова песма је прављена посебно за Песму за Евровизију '24 и када је била при крају настанка жеља за поновним учешће се дефинитивно појачала – прича за „Дневник” Зорја Пајић. – Мислим да је јако важно имати поруку када је такмичење у питању. Код мене је то поново једна лична прича која приказује да сви пролазимо кроз исте изазове и да је јако важно да шта год тај изазов био, не изгубимо себе.

Зорја ће наступити под редним бројем 12 у првом полуфиналу такмичења, које ће бити одржано 27. фебруара. Овога пута, како истиче, на такмичење долази са очекивањима да наступ реализује баш онако како је са својим тимом замислила.

– Мени ће то бити довољно. Може и одлазак на Евровизију, не би ми сметало. Наступ је мало компликованији него прошли пут што ме радује, волим нове изазове – наглашава Зорја, која се и овога пута издвојила међу најслушаније песме, а како каже, већ сада осети велики притисак.

 

– Под притиском сам, дакако, јер знам да се од мене очекује много. Али то је умерена доза притиска, таман за адреналин. Мислим да ће ово бити можда најзанимљивија „Песма за Евровизију” до сада. Има разних артиста које приватно волим да слушам и једва чекам да видим и њихове наступе.

 

 

Зорја се радује поновном доласку на такмичење, а открива нам и зашто би волела да представља Србију на Евровизији и да се на њој нађе као једна од такмичарки.

– Евровизија за мене представља једну каријерну потврду а и патриотску жељу да испред своје заставе стојим поносно као представник – закључује Зорја Пајић.

Зорја се прославила учешћем у такмичењу „Звезде Гранда” на којем је завршила на петом месту, али и побрала огромне симпатије јавности због раскошног гласа. Одмалена је волела музику, свирање и плес и била део етно групе и фолклорног ансамбла. Похађала је музичку школу „Јосиф Маринковић”, а потом је завршила и Факултет музичке уметности у Београду, одсек виолина. И пре музичког такмичења „Звезде Гранда” њен таленат препознао је део јавности, када је певајући на београдским и новосадским улицама скренула огромну пажњу на друштвеним мрежама.

Будући да јој је право име Зорица, ова млада уметница одабрала је своје уметничко име из словеначке митологије по богињи јутарње светлости, рађања и нових почетака. Поред нове „Лик у огледалу”, досад је објавила седам песама. Њена песма „Зорја” са „Песме за Евровизију” из 2022. године је на „Мусиц Awards Ceremony” освојила награду за најбољу песму у katеgoriji „World Мусиц”. 

Владимир Бијелић

Аутор:
Пошаљите коментар
„НАШИ ПАДОВИ СУ KАО ЗАЛЕТ”: Бојана и Давид спремни за „Песму за Евровизију” па самоуверено поручују: „Никога нећемо оставити равнодушним”

„НАШИ ПАДОВИ СУ KАО ЗАЛЕТ”: Бојана и Давид спремни за „Песму за Евровизију” па самоуверено поручују: „Никога нећемо оставити равнодушним”

28.01.2024. 20:22 21:05
ИВА ЛОРЕНС НА „ПЕСМИ ЗА ЕВРОВИЗИЈУ” ПРОГОВАРА О ПОВРАТКУ У СРБИЈУ: „Дом је онакав како га ми ценимо и чувамо, чистимо и уређујемо. Никада га не треба запустити”

ИВА ЛОРЕНС НА „ПЕСМИ ЗА ЕВРОВИЗИЈУ” ПРОГОВАРА О ПОВРАТКУ У СРБИЈУ: „Дом је онакав како га ми ценимо и чувамо, чистимо и уређујемо. Никада га не треба запустити”

27.01.2024. 13:29 13:47
У СРБИЈИ ОЧИГЛЕДНО ИМАЈУ ВИШЕ ЊУХА ЗА МОЈУ МУЗИКУ! Хрватска певачица Мартина Врбос снажним емоцијама осваја „Песму за Евровизију”

У СРБИЈИ ОЧИГЛЕДНО ИМАЈУ ВИШЕ ЊУХА ЗА МОЈУ МУЗИКУ! Хрватска певачица Мартина Врбос снажним емоцијама осваја „Песму за Евровизију”

26.01.2024. 15:22 16:28