Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДА ПЉЕСКА БУДЕ МЕКА К`О ДУША Откривен трик професионалних кувара, ево шта треба обавезно ДОДАТИ У МЛЕВЕНО МЕСО

17.01.2024. 20:54 20:56
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Мало ко зна да јелима од млевеног меса можете у многоме да побољшате укус само ако им додате један састојак.

Реч је о прашку за пециво.

Професионални кувари знају да прашак за пециво не утиче не само на текстуру производа од брашна, као што су хлебови, пецива и колачи. Прах који се додаје како би помогао да тесто или смеса од брашна нарасту, буду растреситији када се пеку и имају већи волумен, слично ради и месу.

Захваљујући прашку за пециво месо ће бити мекше, растреситије, избећи ћете стварање груменчића, па чак и потенцијално гумену текстуру. Јела од меса ће бити невероватно сочна и мекана, посебно ако спремате пљескавице или ћуфте.

Прашак за пециво се додаје при крају припреме јела и то у малој количини. Ако на пример, мешате састојке за ћуфте, прашак додајте на крају и измешајте да се равномерно распреди, па смесу оставите да мало одстоји пре пржења, пише Ствар укуса.

Дневник/Пинк

Пише:
Пошаљите коментар
Лесковчани испекли највећу пљескавицу на свету

Лесковчани испекли највећу пљескавицу на свету

30.08.2019. 08:25 08:29