ДА ПЉЕСКА БУДЕ МЕКА К`О ДУША Откривен трик професионалних кувара, ево шта треба обавезно ДОДАТИ У МЛЕВЕНО МЕСО
Мало ко зна да јелима од млевеног меса можете у многоме да побољшате укус само ако им додате један састојак.
Реч је о прашку за пециво.
Професионални кувари знају да прашак за пециво не утиче не само на текстуру производа од брашна, као што су хлебови, пецива и колачи. Прах који се додаје како би помогао да тесто или смеса од брашна нарасту, буду растреситији када се пеку и имају већи волумен, слично ради и месу.
Захваљујући прашку за пециво месо ће бити мекше, растреситије, избећи ћете стварање груменчића, па чак и потенцијално гумену текстуру. Јела од меса ће бити невероватно сочна и мекана, посебно ако спремате пљескавице или ћуфте.
Прашак за пециво се додаје при крају припреме јела и то у малој количини. Ако на пример, мешате састојке за ћуфте, прашак додајте на крају и измешајте да се равномерно распреди, па смесу оставите да мало одстоји пре пржења, пише Ствар укуса.
Дневник/Пинк